Telefoni
27.12.2010 14:49

Deli z drugimi:

Share

Mobilni telefon Nokia N900 z Androidom 2.3 Gingerbread

Mobilni operacijski sistem Android 2.3 Gingerbread se več kot odlično prilega mobilniku Nokia N900.
Mobilni operacijski sistem Android 2.3 Gingerbread se več kot odlično prilega mobilniku Nokia N900.

Podjetje Nokia je konec lanskega novembra pričelo s prodajo pametnega mobilnega telefona poslovnega razreda, ki temelji na osnovi odprtokodne platforme Maemo 5 in predstavlja »konkurenco« predvsem mobilnim aparatom podjetji Apple in RIM. Mobilni telefon Nokia N900 se namreč po zmogljivosti lahko povsem kosa celo z žepnimi računalniki, saj za preračunavanje podatkov uporablja procesor ARM Coretex-A8frekvence 600 MHz.

Pametni mobilni telefon Nokia N900 postaja iz dneva v dan bolj priljubljen celo med tistimi, ki prisegajo na mobilni operacijski sistem Android. Zato ne preseneča, da je pred kratkim heker Alexey Roslyakov (poznan kot DrunkDebugger) nanj namestil najnovejši Googlov mobilni operacijski sistem Android 2.3 Gingerbread. Kot vse kaže mu je strojna oprema pametnega mobilnega telefona Nokia N900 pisana povsem na kožo, saj deluje skorajda povsem brez težav.

Pri tem velja omeniti, da je trenutno mobilni operacijski sistem Android 2.3 Gingerbread. »uradno« nameščen zgolj na pametnem mobilnem telefonu Google Nexus S in je »uradno« na voljo kot namestitev za mobilnik Google Nexus One. Neuradni operacijski sistem Android 2.3 Gingerbread (vsaj polno delujoč) je trenutno mogoče namestiti le na pametna mobilna telefona HTC HD2 in Nokia N900.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku