Tablični računalniki
11.06.2015 07:50

Deli z drugimi:

Share

Mobilni operater pomotoma razkril tablico Samsung Galaxy Tab E

Tablični računalnik Samsung Galaxy Tab E bo luč sveta ugledal še pred koncem poletja!
Tablični računalnik Samsung Galaxy Tab E bo luč sveta ugledal še pred koncem poletja!

Ker prodaja tabličnih računalnikov podjetju Samsung vsaj v zadnjem obdobju ne gre ravno dobro od rok, računalniški gigant pripravlja nove modele kot za stavo. Tokrat mu je »presenečenje« pokvaril tajvanski mobilni operater Tajvan Mobile, saj je novo tablico pomotoma objavil v novi izdaji promocijskega kataloga. Tu gre za tablični računalnik Galaxy Tab E, ki je opremljen s tovarniško oznako SM-T560 in razpolaga z zgolj brezžično povezavo Wi-Fi.

Tablični računalnik Samsung Galaxy Tab E za prikazovanje slik razpolaga z 9,6-palčnim (24,4-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.280 x 768 slikovnih točk, pri čemer razmerje stranic zanaša 15 proti 9. Iz objavljenih strojnih specifikacij naprave je razvidno, da je ta opremljena s štiri jedrnim procesorjem frekvence 1,3 gigahercev, digitalnim fotoaparatom ločljivosti pet milijonov slikovnih točk in brezžično povezavo Wi-Fi. Na vgrajenem pomnilniku je nameščen mobilni operacijski sistem Android 5.0 Lollipop s prirejenim grafičnim vmesnikom. Maloprodajna cena novosti je postavljena na preračunanih 195 evrov.

Podjetje Samsung naj bi predstavil še dva modela tabličnega računalnika družine Galaxy Tab E, in sicer modela SM-T560 in SM-T561. Novinca naj bi bila v osnovi enaka modelu SM-T560, le da bosta razpolagala z nekoliko manj kakovostnim zaslonom ločljivosti 1.280 x 800 slikovnih točk.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung tablični računalniki

Prijavi napako v članku