Telefoni
25.10.2010 13:28

Deli z drugimi:

Share

Mobilni operacijski sistem Android 3.0 že buri duhove

Mobilni operacijski sistem Android 3.0 podjetja Google obeta veliko!
Mobilni operacijski sistem Android 3.0 podjetja Google obeta veliko!

Najnovejši mobilni operacijski sistem Android 3.0 (Gingerbread) podjetja Google bomo ugledali na prodajnih policah trgovin že konec letošnjega leta oziroma najkasneje v prvih mesecih naslednjega leta. Zato ne preseneča, da se je na svetovnem spletu že pojavil prvi krajši videoposnetek, ki prikazuje animacijo pri ugašanju novinca. Ta je dosegljiv na spletnem naslovu http://skrci.me/android3.

Uporabniški vmesnik mobilnega operacijskega sistema Android 3.0 bo deležen precejšnjih in korenitih lepotnih popravkov. Na voljo bo bogata paleta novih in grafično dodelanih ikon, vrstica za opozorila bo nekoliko temnejša ter celoten grafični vmesnik bo občutno bolj celovit in zelenkasto obarvan v primerjavi z različico 2.2 (Froyo). Programerji podjetja Google obljubljajo še telefonijo VoIP preko storitve Google Voice in brezžične povezave Wi-Fi ter možnost opravljanja videokonferenc z uporabo protokolov spletne storitve Google Talk.

Kot vse kaže se bo najnovejši mobilni operacijski sistem Android 3.0 (Gingerbread) podjetja Google lahko brez težav postavil po robu konkurenčnima sistemoma Apple iOS in Microsoft Windows Phone 7. Najlepše pri tem je, da bo novinec namenjen tako tabličnim računalnikom kot pametnim mobilnim telefonom.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku