Življenjski slog
Poslovne rešitve
21.01.2022 11:32

Deli z drugimi:

Share

Študij managementa in prava v pogojih digitalnega poslovanja

Nove deležniške oblike organiziranosti gospodarskih subjektov, nova vloga in upravljanje javnega sektorja zahtevajo nova znanja managerjev in vodij.

Management in pravo za strokovnjake in vodje

Problemi organizacije poslovnih procesov in upravljanja družb so predvsem zelo interdisciplinarni; pri tem je v ospredju prepletenost managementa in poslovnega prava.

Struktura spoznavanja in raziskovanja poslovanja sta temeljni komponenti kakovosti študija. Študij na nižjih stopnjah mora biti usmerjen v pridobivanje znanja, veščin, uporabe uveljavljenih modelov reševanja poslovnih problemov in vodenja podjetij. Višje stopnje študija (magistrski in doktorski) so namenjene spoznavanju poslovnih problemov z interdisciplinarnimi raziskovalnimi pristopi. Predvsem zadnje je pomembno za napredne managerje, da se vpeljejo v interdisciplinarno raziskovanje modelov naprednega korporativnega in deležniškega upravljanja organizacij. Raziskovalna usmerjenost in organiziranost fakultete MLC Ljubljana omogočata interdisciplinarnost pri preučevanju novih modelov managementa v sodobnem pravnem okolju.

Študij, prilagojen življenjskim okoliščinam

MLC Fakulteta za management in pravo Ljubljana zato izvaja sodoben študij po zgledu modernih mednarodno uveljavljenih poslovnih fakultet. Za izzive, ki nas čakajo v prihodnosti, in kakovostno izobraževanje je namreč nujna sodobna in aktualna izobraževalna ponudba. Študij mora biti prilagojen posameznikovim življenjskim okoliščinam: družini, delovnim obveznostim, kariernim ambicijam. Izobraževanje mora biti zanimivo tudi za študente, ki so študij prekinili, da so jim priznana predhodna izobraževanja (izpiti) in praksa ter da se lažje odločajo za učinkovito nadaljevanje študija – vseživljenjsko izobraževanje.

Trojček, ki zagotavlja uspešno prihodnost

Izhodišče študija na MLC Ljubljana so aktualni poslovni problemi iz prakse in potem spoznavanje sodobnih načinov njihovega reševanja. Poslovanje študentje spoznavajo in preučujejo interdisciplinarno. Trojček, ki ga predstavljajo management, poslovno pravo in spoznavanje digitalnega poslovanja, zagotavlja študentom prihodnost, v kateri bodo diplomanti odlično delovali ter postali uspešni managerji in vodje. To se doseže s predavatelji, ki uspešno delujejo v praksi, s spoznavanjem poslovne prakse v obliki ekskurzij ali vabljenih predavanj strokovnjakov iz prakse. Posebej pomembno je, da imajo študentje možnost praktičnega dela na naprednih poslovnih informacijskih sistemih in bazah podatkov. S tem namenom se študentje praktično usposabljajo za delo z najnaprednejšim poslovnim informacijskim sistemom SAP 4 HANA, osvojijo uporabo orodij DUN & BREDSTREET za napovedovanja poslovnih tveganj ter logiko in koncepte delovanja sistemov spletnega oglaševanja poslovnih subjektov. Posebej uspešne in iznajdljive študente fakulteta izpostavi s pridobivanjem posebnih certifikatov, kar delodajalcem pomaga pri kakovosti kadrovanja.

Študijski programi in izobraževanje

Cilji študijskega programa prve stopnje so usposobiti študente za različna področja dela nižjega in srednjega managementa v gospodarskih družbah in drugih ustanovah. Študentje pridobijo osnovno znanje poslovnega prava in managementa v podjetništvu. Diplomanti so sposobni opravljati naloge sodobnih informacijsko podprtih poslovnih funkcij (SAP) v srednjih in majhnih podjetjih: nabava, proizvodnja, prodaja, kadri na delokrogih planerjev in analitikov. Opravljajo lahko dela pravnika v podjetjih ali odvetništvu oziroma notariatu. Študentje pridobijo veščine, ki jim omogočijo uspešen vstop na trg dela, delodajalcem pa pridobivanje kadrov, ki so usposobljeni za hitra vključevanja v digitalno podprte delovne procese.

 

Magistrski program združuje management in poslovno pravo ter ju nadgrajuje z aktualnimi digitalnimi vsebinami poslovne analitike. Študentje spoznajo tudi mednarodne prakse na področju managementa in vodenja. Osvojijo in raziskujejo nove pravne oblike organiziranosti družb in delovanja sodobnih poslovnih sistemov. Spoznajo pomen uspešnega vodje in nove paradigme vodenja ljudi v sodobnih, pravno urejenih poslovnih okoljih. Primeren je za vse, ki bodo prevzemali naloge najvišjega managementa v organizacijskih enotah ali projektih, prilagojen pa je tudi tistim, ki se bodo srečali z vodenjem in s podjetništvom, a v dodiplomskem izobraževanju niso bili podrobno seznanjeni z nalogami managementa in s tem povezanimi pravnimi vprašanji (inženirji, zdravniki, umetniki, družboslovci …). Za študij se odločajo tudi vodje ali bodoče vodje družinskih in lastnih podjetij.

Doktorski program je koncipiran na izhodišču, da je management uspešen, ko razume, ureja in razvija pravno okolje, v katerem deluje. Seznanjen in motiviran mora biti za hitro in fleksibilno sprejemanje modelov upravljanja in deležništva. Program bo uvedel udeležence v raziskovanje in prenos dobrih praks prava managementa v organizacije.

Izobraževanje je proces, ki traja vse življenje. Hitro se pojavljajo novi modeli organiziranosti in pravnega urejanja razmerij v poslovnem okolju naprednih družb. Zaradi razvoja IKT, avtomatizacije in robotizacije je to postalo še toliko pomembnejše, saj se vse gradi na dobro postavljenih temeljih organiziranosti ter razvojno in trajnostno naravnanih odnosih v poslovanju.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
MLC Ljubljana Management pravo digitalno poslovanje

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MLC LJUBLJANA
Za več informacij so vam na voljo pri MLC LJUBLJANA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MLC LJUBLJANA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.


Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več

Tajin utrinek Infinity Energy, Špela Rihtaršič s.p.

Dvorjanska ulica 17a, 4207 Cerklje na Gorenjskem, Tel: 040 755 027
Koliko ur preživite v sedečem položaju? Koliko ur prebedite za računalnikom? Odgovor je vse več. Sodoben način življenja naj bi bil dinamičen in razgiban, vendar je velik del ... Več

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok kartami ... Več