Računalništvo, telefonija
17.11.2011 16:02
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Minecraft launch party

Minecraft launch party v Kiberpipi
Minecraft launch party v Kiberpipi

Minecraft je igra, kjer lahko vsak uresniči svoje sanje, ideje. V neomejenem svetu lahko gradite ogromne objekte, oblikujete okolje po vašem okusu, se bojujete proti pošastim in se druzite s prijatelji preko interneta. Edina omejite Minecraft-a je vaša domišlija.

Markus Persson ustanovitelj Mojang AB je z razvojem Minecraft-a, igre po vzoru Infiniminer-ja, Dwarf Fortress-a in Dungeon Keeper-ja, pričel leta 2009. Velik uspeh potrjujejo tako število prodanih kopij igre že pred samim izidom, kot mnoge nagrade ter priznanja. Registriranih imajo že preko 13 miljonov uporabnikov, od tega jih je igro kupilo preko 4 miljone.

Las Vegasu bo 18. In 19. novembra potekal Minecon, konferenca namenjena izključno Minecraftu in objavi končne verzije igre. V duhu Minecona bo 18. novembra ob 18. uri potekal “Minecraft launch pary” v prostorih Kiberpipe. Na samem dogodku se boste lahko pomerili v zlaganju virtualnih kock, ter boju v areni.

Po uvodnem nagovoru vas organizatorji vabijo na merjenje moči v dveh kategorijah. Build challange v katerem boste morali v omejenem času zgraditi najboljšo zgradbo na dano tematiko in Deathmatch, kjer se boste v areni eden na enega pomerili v dvoboju do konca. Tekmovanji bosta potekali na strežniku Minecraftserver.si, tako da je zaželjeno, da se udeleženci enega ali obeh tekmovanj vnaprej registrirajo na http://minecraftserver.si/. Po razglasitvi zmagovalcev pa ne preostane drugega, kot zabava ob dobri glasbi za katero bo poskrbel DJ “Andrew L”.


Prijavi napako v članku