Računalništvo, telefonija
17.07.2008 08:47
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoftova spletna stran za nevladne organizacije

Podjetje Microsoft je najavilo splošno dostopnost spletne strani za neprofitne in nevladne organizacije NGO Connection. Gre za nov spletni vir za več tisoč neprofitnih skupin po vsem svetu. Portal temelji na povratnih informacijah partnerjev in večletnih izkušnjah pri sodelovanju z nevladnimi in neprofitnimi organizacijami. Spletni vir zagotavlja pomoč nevladnim organizacijam pri boljšem izkoriščanju tehnologij za doseganje ciljev ter spodbuja mreženje in koordinacijo virov neprofitnih organizacij.

Prvotni cilj spletnega vira je zagotavljanje učinkovitega in enostavnega dostopa do tehnoloških virov, izmenjava znanj, vzpostavljanje skupnosti in dostopa do primerov iz resničnega življenja. Z uporabo preproste, netehnične terminologije je namen spletne strani NGO Connection poenostaviti dostop do celotnega nabora Microsoftovih virov in ponudb ter pomagati pri učinkoviti uporabi drugih virov, namenjenih neprofitnim organizacijam.

Spletna stan za neprofitne organizacije NGO Connection omogoča enostavno izmenjavo najboljših praks in študij primerov, saj nudi spletni forum, kjer lahko organizacije sodelujejo v pogovorih o učinkoviti uporabi tehnologij in izmenjavi rešitev pri skupnih izzivih. Cilj je pomagati sodelujočim organizacijam pri izpolnjevanju njihovih potreb s pomočjo tehnologij.

Vse prednosti spletne strani so dostopne tudi neprofitnim in nevladnim organizacijam v Sloveniji. Prednosti, ki jih spletna stran ponuja, so deležni tudi partnerji, ki s podjetjem Microsoft že sodelujejo v določenih programih omogočanja dostopa do tehnoloških rešitev. Primer uspešnega sodelovanja v Sloveniji je program Učimo se za življenje, ki je namenjen izobraževanju manj privilegiranih posameznikov, v sodelovanju z Microsoftom pa ga izvaja organizacija MISSS (Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije). Sodelovanje poteka od leta 2005, v tem času pa je podjetje Microsoft zagotovilo potrebno programsko opremo in finančna sredstva v višini 160.000 USD.


Prijavi napako v članku