Računalništvo, telefonija
14.03.2011 17:23

Deli z drugimi:

Share

Računalniško pisalo, ki je lahko tudi piščalka ?

Na Microsoftovem TechFestu 2011 so predstavili prototip računalniškega pisala, ki lahko glede na svojo usmerjenost in način drže v rokah spremeni svojo funkcijo.
Na Microsoftovem TechFestu 2011 so predstavili prototip računalniškega pisala, ki lahko glede na svojo usmerjenost in način drže v rokah spremeni svojo funkcijo.

Računalniško pisalo, ki je odvisno od tega kako ga obrnemo, lahko tudi svinčnik, airbrush, šestilo, čopič, in celo piščalka? Vse to je le kanček novosti, predstavljenih na Microsoftovem TechFestu 2011, dogodku, ki je prvič v 15 letih odprt za javnost. Za tiste, ki ni sledite seriji dogodkov v Redmondu, naj povemo, da je Microsoftov TechFest notranji pregled obsega delovanja raziskovalnih laboratorijev, kjer Microsoftovi inženirji drug drugemu razkazujejo kaj so naredili v preteklem letu. Letos je na ta drugače nekoliko skrivnostni dogodek, uspelo priti tudi nam novinarjem.

Glavna značilnost tega festivala je, da na njem lahko najdemo skupek tehnologij, ki dokazano v komercialno uporabo ne bodo prišle v svoji izvirni obliki, še več nekatere bodo izginile tako hitro kot so prišle. Za pero s senzorjem gibanja in kapacitivnim multi-touch ročajem nismo povsem prepričani, v katero kategorijo spada, no pa nikar vas naj ne odbije že očitno pomanjkanje dizajna – gre namreč za hitro skonstruiran prototip.

Njeno polno ime je „Recognizing Pen Grips for Natural User Interaction“ in glede na to kakšna je njena pozicija v prostoru in kako oz. s kolikimi prsti jo držimo, programska oprema spreminja njeno funkcionalnost. Tako jo lahko koristimo za pisanje po zaslonu, risanje in airbrush, šestilo in žig ter ne nazadnje kot piščalko ali saksofon.


Prijavi napako v članku