Računalništvo, telefonija
04.09.2018 11:18

Deli z drugimi:

Share

Microsoft znova preoblikuje Skype. Tokrat na boljše!

Novi Skype je v primerjavi s predhodikom precej bolj všečen in enostaven za uporabo!
Novi Skype je v primerjavi s predhodikom precej bolj všečen in enostaven za uporabo!

Podjetje Microsoft je pred časom posodobilo priljubljeno orodje za komunikacijo Skype, ki pa je bilo deležna številnih kritik in povprečna ocena posodobljene različice je zelo nizka. To ne preseneča, saj so uporabniki jezni in sicer zaradi tega, ker so pri Microsoftu ubrali drugačno pot od pričakovane. Novi Skype se zgleduje po družbenem omrežju Snapchat in uporabnikom to razumljivo ni pri srcu. Skype je namreč orodje za opravljanje resnejših opravil zato je novi uporabniški vmesnik s poudarkom na zabavi in manj na resnem delu vse prej od tega kar se pričakuje.

Ker so uporabniki zapuščali Skype kot za stavo, programerjem podjetja Microsoft ni preostalo drugega, kot da opustijo del novih grafičnih sprememb in se vrnejo v čas, ko je bil Skype namenjen zgolj tipkanju ter glasovnim in video pogovorom. Zato ne preseneča, da ima nova različica programske opreme Skype na voljo le tri »gumbe«, ki so namenjeni klepetu, klicanju in prikazu stikov. Ti gumbi so bili v namizni različici premaknjeni v zgornji levi kot, kar pomeni, da imajo uporabniki sedaj več prostora za komunikacijo z družinskimi člani, prijatelji in znanci.

Nova različica programske opreme Skype (https://www.skype.com/) je že na voljo za prenos za mobilne naprave Android in iOS ter seveda operacijske sisteme Windows 7 ali novejše, macOS in distribucije Linuxa. Pri tem velja še omeniti, da je na voljo za prenos tudi Skype s klasičnim grafičnim vmesnikom (Classic Skype).


Prijavi napako v članku