Računalništvo, telefonija
01.09.2019 10:40
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft za oktober napoveduje revolucijo svojih računalnikov

Microsoft za oktobrsko konferenco napoveduje veliko novosti na področju osebnih računalnikov.
Microsoft za oktobrsko konferenco napoveduje veliko novosti na področju osebnih računalnikov.

Pri podjetju Microsoft so nedavno naznanili, da bodo 2. oktobra letos, v okviru posebne konference v ameriškem New Yorku predstavili novo paleto osebnih računalnikov za zahtevnejše uporabnike. Šlo bo za novi računalnik 2-v-1 Surface Pro 7 in seveda prenosni računalnik Surface Book 3. Posebne pozornosti bo deležen tudi operacijski sistem Windows 10, ki postaja iz dneva v dan bolj priljubljen.

Iz doslej razkritih informacij je znano, da bo novi računalnik 2-v-1 Surface Pro 7 nekaj posebnega v ponudbi podjetja Microsoft. Novost bo namreč temeljila na osnovi mobilnega procesorja Snapdragon 8cx, kar pomeni, da bo podpirala stalno povezljivost s svetovnim spletom in zunanjimi napravami. Pri podjetju Microsoft bi lahko poleg tega zagotovili še podporo za ukaze ARM64 na njihovem novem spletnem brskalniku Edge.

Prav nič manj zanimiv naj ne bi bil prenosni računalnik Surface Book 3, ki naj bi nadomestil že dve leti star model Surface Book 2. Novost naj bi bila opremljena s sodobnimi Intelovimi procesorji Ice Lake z 10-nanometrskim proizvodnim postopkom ali procesorji Comet Lake s 14-nanometrskim proizvodnim postopkom. Tudi preostala strojna oprema naj bi bila deležna precejšnje prenove za boljše delovanje.

Microsoft bi lahko v okviru omenjene konference predstavil tudi novi prenosni računalnik, ki nastaja v okviru projekta Centaurus. Gre za poseben računalnik, ki naj bi bil opremljen z dvema na dotik občutljivima zaslonoma in operacijskim sistemom Windows Lite. Strokovnjaki so prepričani, da pri podjetju Microsoft skoraj zagotovo ne bodo predstavili posodobljenih modelov računalnikov Surface Go in Studio 2.


Prijavi napako v članku