Igralne konzole
18.04.2016 15:15
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Xbox najverjetneje prodajni flop

Microsoft bi si z nakupom podjetja AMD lahko hitro povrnil investicijo!
Microsoft bi si z nakupom podjetja AMD lahko hitro povrnil investicijo!

V primeru, da besede glavnega finančnika podjetja Electronic Arts držijo, naj bi pri Microsoftu prodali manj kot 20 milijonov igralnih konzol Xbox. Blake Jorgensen, glavni finančnik podjetja Electornic Arts, je celoten trg konzol v letu 2015 ocenil na 55 milijonov prodanih izvodov. Glede na to, da so pri Sony javno objavili podatek o prodanih konzolah PlayStation 4, je tako možno oceniti prodajno uspešnost microsoftove konzole.

Podatki, ki so jih objavili pri Sony, razkrivajo, da je podjetje v letu 2015 prodalo 35,9 milijona konzol PlayStation 4. To pomeni, da je microsoftu ostalo zgolj 19,1 milijona prodanih konzol na trgu. Podatek po eni strani razkriva zakaj so se pri Microsoftu odločili, da prenehajo z objavljanjem števil o prodanih konzolah Xbox a hkrati ponuja tudi razlog, da se bo razvoj v prihodnje usmerjal na druga področja. Microsoft namreč že javno namiguje na združitev igralnih funkcij konzole Xbox s platformo Windows 10. To pomeni, da bi lahko trenutna generacija Xboxa bila zadnja v takšni obliki kot jo poznamo danes.

Po drugi strani pa Jorgensen poudarja, da je 55 milijona prodanih konzol nad pričakovanji celotne industrije. Iz tega vidika naj bi se konzole prodajale bolje kot kadarkoli prej. Glede na to, da pri podjetju Sony aktivno razvijajo tehnologijo virtualne resničnosti, se lahko navdušenci nad igrami veselijo prihajajočih sprememb pri igranju video iger. S tem bo boj med podjetjema Sony in Microsoft še naprej zanimiv saj obe podjetji igralno uporabniško izkušnjo razvijata vsaka v svojo smer.

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation konzole

Prijavi napako v članku