Računalništvo, telefonija
22.05.2016 09:55

Deli z drugimi:

Share

Microsoft v boj proti globalnemu terorizmu

Microsoft bo za boj proti globalnemu terorizmu uporabilo napredne iskalne algoritme.
Microsoft bo za boj proti globalnemu terorizmu uporabilo napredne iskalne algoritme.

Sodoben terorizem se vse bolj zateka na svetovni splet, in sicer predvsem z namenom novačenja novih borcev in širjenja sovražnih ideologij. Zato ne preseneča, da se bo kmalu v boj proti terorizmu vključil še računalniški gigant Microsoft. Ta je namreč pred kratkim na svojem uradnem spletnem dnevniku napovedal, da se bo z vsemi silami borilo proti vsem zlonamernežem, ki zlorabljajo njegove storitve za škodoželjne dejavnosti.

Microsoft bo v boju proti terorizmu uporabil že preizkušen pristop, ki pa naj bi po mnenju strokovnjakov prinesel veliko pozitivnih učinkov. Če bo na primer nekdo iskal izraze kot so »pridružite se ISISu«, ekstremizem, terorizem in podobno, bo preusmerjen na spletne strani s povsem drugačno vsebino, kot je na primer spletna stran za boj proti terorizmu in radikalizmu. Te povezave se bodo takoj pojavile na vrhu strani pod iskalno poizvedbo na mestu, kjer se običajno prikažejo sponzorirane povezave, kar pomeni, da bodo bolj vidne.

Podjetje Microsoft bo boju proti terorizmu izvajalo v okviru vseh storitev, ki so na voljo širom sveta. Tu najdemo portal za igralno konzolo Xbox, elektronski poštni predal Outlook.com, spletni iskalnik Bing in še mnogo več. Računalniški gigant bo za dosego končnega cilja uporabil napredne algoritme za odkrivanje spornih fotografij ter spornih zvočnih in video vsebin ter bo seveda reagiral na prijave, ki jih bo prejel s strani uporabnikov.


Prijavi napako v članku