Telefoni
19.10.2016 16:07
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Surface tablice po besedah NFL trenerja povsem nezanesljive

Kompaktni Microsoft Surface Pro 4.
Kompaktni Microsoft Surface Pro 4.

Ameriški nogomet v Sloveniji ni pogosto spremljan šport vendar pa se je pred kratkim odvil omembe vreden dogodek. Slednji se ni nanašal na igralce in dogajanje na samem igrišču temveč na robu. Bill Belichick, trener New England Patriots, je namreč jezno zalučal stran tablico Surface in jo pustil ležati na tleh. Ob pojavu posnetka na spletu se je veliko špekuliralo ali je bil povod za takšno dejanje jeza nad igro njegovega moštva. Vendar kot kaže temu ni bilo tako. Na novinarski konferenci je Belichick povsem odkrito in več kot 5 minut predstavil svojo nezadovoljstvo z omenjenimi tablicami.

Na novinarsko vprašanje, ki se ni niti nanašalo na tablice ampak na drug kos opreme v ekipi, je Belichick kritiziral zanesljivost delovanja Microsoft Surface. Po njegovem mnenju se je delovanje tablice prevečkrat nekontrolirano ustavilo kar je vplivalo na slabo voljo v času tekem. Po njegovih izjavah se vsak teden morajo ukvarjati s kakšno težavo in jo sproti reševati s pomočjo IT strokovnjakov. Glavna težava naj bi bila pri sami organizaciji in tehnološki podpori. Uporabo tablic namreč ne nadzira posamezna ekipa ampak organizacija NFL. Slednja je s podjetjem Microsoft sklenila dogovor o uporabi tablic v višini 400 milijonov ameriških dolarjev. Večletno sodelovanje predvideva, da Microsoft dobavlja potrebno opremo ekipam in jim s tem ponudi najboljšo možno tehnologijo. Trenerji samo tablico prejmejo zgolj nekaj ur pred začetkom tekme.

Belichickova frustracija je tako velika, da se je popolnoma odpovedal uporabi tablic. Po njegovih besedah je tehnologiji dal več ko eno priložnost, da se izkaže kot uporabna vendar pa ne deluje dovolj zanesljivo. Zato se bo vrnil nazaj k papirju in pisalu.Prijavi napako v članku