Programska oprema
23.09.2005 10:34
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft se deli na tri dele

Microsoft je, da bi dosegel še večjo odzivnost izvajanja svoje strategije pri programski opremi in storitvah, napovedal preoblikovanje podjetja v tri nove enote, ki jih bodo vodili ločeni predsedniki.

Prvo novo enoto, enoto platformskih izdelkov in storitev, sestavljajo skupine Windows Client, Server and Tools in MSN. Na ta način bo Microsoft združil skupine za odjemalski operacijski sistem Windows, strežnike, razvojna orodja ter MSN. Poslanstvo nove enote je omogočiti razburljiva uporabniška doživetja in povečati vrednosti za uporabnike z inovacijami v programski platformi in programskih storitvah, ki se zagotavljajo preko spleta. Vodstvo enote bo prevzel Kevin Johnson, ki bo nasledil Jima Allchina.

Podjetje je naznanilo tudi, da bo Eric Rudder, višji podpredsednik za enoto strežnikov in razvojnih orodij, prevzel nov položaj, na katerem bo neposredno odgovoren Billu Gatesu, predsedniku in glavnemu programskemu arhitektu. Rudder se bo posvetil nekaterim ključnim razvojnim pobudam podjetja in celotni tehnični strategiji. Nov položaj bo prevzel po predstavitvi izdelkov Visual Studio in SQL Server 2005.

Poslovni skupini Information Worker in Microsoft Business Solutions (MBS) se bosta združili v enoto Microsoft Business Division. Ta enota bo zagotavljala programsko opremo in programske storitve, ki podjetjem omogočajo doseganje uspeha v današnjem, stalno spreminjajočem se poslovnem okolju. Microsoft je s programi, strežniki in storitvami v novi enoti v edinstvenem položaju, da odgovori na potrebe, kot so strukturirani poslovni procesi in osebna storilnost.

Nova enota Microsoft Entertainment & Devices Division, ki bo povezovala trenutni enoti Home and Entertainment Division ter Mobile and Embedded Devices Division, bo združila Microsoftove napore pri napravah, ki nudijo še bogatejše in koristnejše scenarije pri delu, v domačih okoljih in pri mobilnosti. Prav tako bo okrepila usmerjenost naporov v zabavo ter povezane naprave in storitve.


Prijavi napako v članku