06.06.2011 13:59
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft prvič prikazal »Windows 8«

Windows 8
Windows 8

Microsoft je na prireditvi D9 Conference prvič prikazal naslednjo generacijo operacijskega sistema Windows z razvojnim imenom »Windows 8.« Windows 8 je Microsoftov nov premislek o operacijskih sistemih Windows na vseh področjih, od čipa do uporabniškega vmesnika.
Med predstavitvijo novosti je Microsoft prikazal, kako si zamišlja uporabniški vmesnik za novo generacijo strojne opreme, ki se upravlja z dotikom.

Nekateri elementi novega vmesnika:

  • Hiter zagon aplikacij iz zagonskega zaslona Start, ki uporablja ploščice. Zagonski zaslon zamenjuje meni Start.
  • Ploščice z obvestili, ki stalno prikazujejo aktualne informacije iz aplikacij.
  • Tekoče, naravno preklapljanje med zagnanimi aplikacijami.
  • Priročna možnost spreminjanja velikosti in razporejanja aplikacije na rob zaslona, kar omogoča resnično večopravilno uporabo.
  • S spletom povezane in spletne aplikacije, ki temeljijo na JavaScriptu in HTML5 – z dostopom do celotnih zmogljivosti osebnega računalnika.
  • Spletno brskanje, popolnoma prilagojeno dotiku in z vso zmogljivostjo strojnega pospeševanja v Internet Explorerju 10.

Microsoft je prav tako prikazal preprosto premikanje med obstoječimi programi Windows in novimi aplikacijami za Windows 8. Uporabnikom bodo še naprej na voljo celotne zmožnosti Windowsov, vključno z namizjem in brskalnikom Windows Explorer.

Prav tako bo poskrbljeno za združljivost z osebnimi računalniki, programsko opremo in dodatno opremo, ki je združljiva z Windows 7. Čeprav je nov uporabniški vmesnik zasnovan in optimiziran za dotik, deluje enako dobro tudi z miško in tipkovnico.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku