Računalništvo, telefonija
20.03.2018 10:23
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft pripravlja »Netflix« za video igre

Microsoft pripravlja »Netflix« za video igre
Microsoft pripravlja »Netflix« za video igre

Na trgu igralnih konzol trenutno prevladujejo podjetja Sony, Microsoft in Nintendo, saj so doslej prodali že več kot 100 milijonov primerkov konzol nove generacije. Kljub temu so strokovnjaki prepričani, da morajo že zdaj začeti razmišljati o tem, kako bodo igre dostopne uporabnikom v bližnji prihodnosti. Govorimo seveda o prihodnosti, kjer uporabnikom za igranje iger ne bo več treba kupiti namenske strojne opreme, kot so konzole PlayStation, Xbox ali Switch, brez katerih danes, vsaj med igričarji, enostavno ne gre.

Strokovnjaki so prepričani, da bodo morale biti igre v prihodnje dostopne le prek spleta, in sicer v obliki spletne storitve. To pomeni, da za igranje iger ne bomo več potrebovali drage strojne opreme, ampak le zanesljivo povezavo v splet in namensko aplikacijo za dostop do teh storitev. Za poganjanje iger bo zadoščala tudi cenejša in manj zmogljiva strojna oprema.

Kot kaže, je na tem področju trenutno v prednosti Microsoft, saj že aktivno razvija platformo, ki bo uporabnikom omogočala dostop do iger prek spleta. Te igre seveda uporabnikom ne bodo dostopne le na osebnih računalnikih in igralnih konzolah, ampak tudi na pametnih televizorjih in mobilnih napravah. Uporabnikom naj bi bile dostopne vse igre na vseh napravah, če bo to tehnično mogoče izpeljati. Microsoft žal še ni razkril, kdaj naj bi igre kot storitev bile na voljo, so pa pri računalniškem gigantu močno osredotočeni na razvoj tovrstnih storitev. To pomeni, da nam bodo te storitve morda na voljo kmalu.


Prijavi napako v članku