Telefoni
28.01.2010 15:04
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft pripravil mobilni telefon Zune Phone?

Mobilni telefon Microsoft Zune Phone naj bi luč sveta ugledal na konferenci Mobile World Congress.
Mobilni telefon Microsoft Zune Phone naj bi luč sveta ugledal na konferenci Mobile World Congress.

Na svetovnem spletu so po dolgem premoru ponovno pričele krožiti govorice o Microsoftovem prvem mobilnem telefonu, ki naj bi predstavljal neposredno konkurenco Applovemu iPhonu. Šlo naj bi za mobilni telefon Zune Phone, ki naj bi temeljil na osnovi najnovejšega večpredstavnostnega predvajalnika Zune HD.

Novi izdelek podjetja iz Redmonda naj bi bil grajen na osnovi zmogljivega Nvidjinega čipovja družine Tegra, ki mu bo zagotavljalo predvsem občutno hitrejše delovanje in daljšo avtonomijo od primerljivih konkurenčnih izdelkov. Vgrajena grafična rešitev bo zagotavlja kakovostno in tekoče predvajanje večpredstavnostnih vsebin (vključno z visokoločljivim videom 1080p) in bo podpirala celo programske jezike OpenGL ES 2.0 in Direct3D Mobile.

Microsoft naj bi svoj prvi večpredstavnostni mobilni telefon Zune Phone javnosti predstavil že na letošnji konferenci Mobile World Congress. Če gre verjeti spletnim govoricam, potem naj programski gigant predstavil kar tri različice mobilnega telefona Zune Phone, ki pa se ne bodo razlikovale le po količini vgrajenega pomnilnika. O maloprodajnih cenah mobilnikov podjetja iz Redmonda pa je seveda še prezgodaj govoriti.


Prijavi napako v članku