Računalništvo, telefonija
03.03.2008 08:43
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft predstavil nove tehnološke rešitve za uporabo v poslovnih okoljih

Na dogodku v Los Angelesu je Microsoft pod sloganom “Junaki so med nami” predstavil najnovejše tehnološke rešitve za uporabo v poslovnih okoljih. Strežniški operacijski sistem Windows Server 2008, podatkovni strežnik SQL Server 2008 in razvojno okolje Visual Studio 2008 predstavljajo pomembno priložnost za podjetja, da zmanjšajo svoje stroške in tveganja ter obenem povečajo svojo inovativnost in konkurenčno prednost. Nove izdelke že uporabljajo številne stranke po vsem svetu, podporo pa so napovedali tudi številni partnerji, ki bodo sodelovali na več kot 225 dogodkih, s katerimi bodo po vsem svetu na pot pospremili nove izdelke. Microsoft je obenem napovedal tudi dodatne izdelke, ki temeljijo na najsodobnejših strežniških tehnologijah in so prilagojeni uporabi v najrazličnejših okoljih – malih in srednje velikih podjetjih, sistemih za shranjevanje podatkov in okoljih visokozmogljivega računalništva.

Microsoft je sodeloval z več kot 1000 partnerji pri načrtovanju, razvoju, preizkušanju in vpeljavi vrhunskih rešitev. Partnerjem je omogočil dostop do programske kode, izobraževalnih programov, certifikacij in preizkusov. Več sto ponudnikov strojne in programske opreme, sistemskih integratorjev, razvijalcev rešitev in varnostnih ponudnikov že ponuja izdelke in storitve, ki podpirajo novo platformo. Microsoft je najavil tudi obsežne naložbe v programe in orodja za partnerje, ki jih bodo lahko uporabili ponudniki strojne in programske opreme.

Na globalni ravni z Microsoftom na predstavitvenih dogodkih sodeluje več kot 80 partnerjev, med katerimi so tudi AMD, CA, Cisco, Citrix, Dell, Fujitsu, Hitachi, HP, Intel, Quest, SAP in Unisys. Analitska hiša IDC ocenjuje, da Microsoftov ekosistem partnerjev za vsak dolar, porabljen za nakup programske opreme Windows Vista ali Windows Server 2008, ustvari za 18 dolarjev prihodkov. V letu 2008 bo ta ekosistem predvidoma ustvaril več kot 120 milijard dolarjev (circa 80 milijard eurov) s prodajo izdelkov in storitev, povezanih z novima operacijskima sistemoma.


Prijavi napako v članku