Igre
07.05.2012 23:05
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft ponudil Xbox 360 s Kinectom za 75 evrov

Xbox 360 v ZDA ostaja kralj.
Xbox 360 v ZDA ostaja kralj.

Microsoft se je domislil nadvse zanimive poslovne poteze, ki bo razveselila marsikaterega ljubitelja računalniških iger. Najavil je namreč razpoložljivost igralne konzole Xbox 360 s štirimi gigabajti pomnilnika in krmilnim sistemom Kinect, za katero je potrebno odšteti zgolj preračunanih 75 evrov. Tu ne gre za »oskubljeno« različico konzole, ampak za naročniški paket, kot ga poznajo ponudniki storitev mobilne telefonije.

Američani bodo lahko igralno konzolo Xbox 360 s štirimi gigabajti pomnilnika in krmilnim sistemom Kinect kupili za preračunanih 75 evrov le tako, da bodo z Microsoftom sklenili dvoletno vezavo na naročnino Xbox Live Gold. Zanjo bodo morali igričaji mesečno odšteti preračunanih 11,5 evrov. V dveh letih bodo tako igričaji skupno odšteli še preračunanih 275 evrov oziroma 120 evrov več, kot če bi jo kupili v trgovini. Če pa bodo ti v teku dveh let prekinili pogodbo za naročnino Xbox Live Gold, bodo morali plačati stroške predhodnega odkupa konzole.

Če pogledamo nekoliko bolje, sklenitev dvoletne vezave na naročnino Xbox Live Gold ni tako zgrešena poteza. S tem namreč pridobimo vrsto dodatnih ugodnosti. Med njimi najdemo na primer možnost igranja spletnih iger s prijatelji ali naključnimi igralci po svetu, predvajanje visokoločljivih filmov, televizijskih nanizank, športnih programov in še veliko več. Tu lahko še spreminjamo status na Facebooku, kažemo fotografije in video posnetke ali se iz oči v oči s pomočjo kamere pogovarjamo s prijatelji na domačem televizorju. Ni slabo, a ne?


Prijavi napako v članku