Računalništvo, telefonija
19.04.2005 06:58

Deli z drugimi:

Share

Microsoft omogoča izmenjavo izkušenj v javni upravi

Microsoft Slovenija je na delovnem obisku gostil kuvajtsko delegacijo, ki se je seznanila s tekočimi projekti informatizacije in izkušnjami pri uvajanju informacijske podpore poslovanju. Microsoft bo prav tako pomagal pri povezovanju slovenskih in kuvajtskih informacijskih podjetij ter omogočil skupni nastop pri projektih v javni upravi.

Slovenski Microsoft je na delovnem obisku gostil šestčlansko delegacijo iz kuvajtske javne uprave, ki se je srečala z visokimi predstavniki Ministrstva za finance Republike Slovenije in Davčnega urada Republike Slovenije. Tam so se seznanili s tekočimi projekti informatizacije in izkušnjami pri uvajanju informacijske podpore poslovanju. Kuvajt se sooča z zahtevami po modernizaciji delovanja javne uprave, v teku pa so projekti prenove zdravstva, telekomunikacij ter davčne uprave.

»Kuvajt je po številu prebivalcev in razvitosti informacijske infrastrukture primerljiv s Slovenijo, zaradi česar jih zelo zanimajo naše izkušnje in rešitve,« je povedal Marko Bohanec, vodja poslovanja z javno upravo, Microsoft d.o.o. Goste je še posebej zanimala rešitev eDavki, ki jo je razvilo podjetje HERMES SoftLab, ter rešitev za podporo državnemu proračunu, ki jo je razvilo podjetje SRC.SI.

S predstavnikoma obeh slovenskih podjetij se je srečal predstavnik Microsoftove podružnice za Kuvajt, Bahrajn in Katar, Mohamad Al-Tura, vodja poslovanja z javno upravo. Srečanje je bilo namenjeno iskanju priložnosti za sodelovanje na podobnih projektih v Kuvajtu, z vabilom, da preučijo možnosti za sodelovanje v mednarodnih projektih ter o možnosti povezovanja s kuvajtskimi ponudniki rešitev. »Slovenska podjetja lahko ponudijo poglobljeno znanje s področja rešitev elektronskega poslovanja v javni upravi in se povežejo z lokalnimi podjetji v Kuvajtu,« je povedal Bohanec. »Microsoft bo sodeloval na področju povezovanja slovenskih partnerjev s kuvajtskimi podjetji, saj bosta slovenska in kuvajtska podružnica svojim partnerjem omogočila navezavo stikov in vzpostavitev sodelovanja, hkrati pa bomo naredili vse, kar je mogoče, da bomo olajšali izmenjavo informacij ter omogočili skupni nastop pri projektih v javni upravi.«

Kuvajtski predstavniki so za slovenske rešitve izvedeli prek Microsoftovih spletnih strani (http://www.microsoft.com/emea/partnersolutionmarketplace/), namenjenih izmenjavi najboljših primerov uporabe informacijskih tehnologij v javni upravi. Obisk in srečanja s predstavniki slovenske javne uprave ter partnerjev je organiziral slovenski Microsoft v sodelovanju z Microsoftom North Gulf, ki deluje v državah Kuvajt, Bahrajn in Katar.


Prijavi napako v članku