Računalništvo, telefonija
28.08.2017 06:15
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft obljubil, da ne bo več silil uporabnikov v nadgradnjo

Microsoft ne bo več nikoli skril namestitvene datoteke za prenos nadgradnje v ozadje.
Microsoft ne bo več nikoli skril namestitvene datoteke za prenos nadgradnje v ozadje.

Konec lanskega maja smo poročali, da je Microsoft uporabnike starejših operacijskih sistemov Windows poskušal »pretentati« na način, da zanje samodejno nastavi datum in čas nadgradnje na novejši Windows 10. Uporabnik s klikom na ikono »X« namreč ni naredil nič drugega kot to, da je obvestilo skril v ozadje. Ker nadgradnja s tem ni bila preklicana s strani uporabnika, se je čez določen čas začela samodejna posodobitev sistema.

Čeprav so se pri Microsoftu kasneje branili z dejstvom, da imajo uporabniki en mesec časa, da se obrnejo na center za pomoč uporabnikom in obnovijo starejši operacijski sistem, je združenje za varstvo potrošnikov proti podjetju sprožilo tožbo. Združenje je tožbo na koncu tudi dobilo, kar pomeni, da v prihodnje tovrstnih praks ne bomo več deležni. Microsoft se je namreč uradno zavezal k temu, da ne bo več nikoli skril namestitvene datoteke za prenos nadgradnje nove različice operacijskega sistema Windows v ozadje. Uporabnikom bo dejansko dana možnost, da bodo sami potrdili posodobitev operacijskega sistema, če jo bodo dejansko želeli opraviti.


Prijavi napako v članku