Programska oprema
01.06.2005 07:45

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Navision na Fakulteti za računalništvo in informatiko


Podpis pogodbe…

Fakulteta za računalništvo in informatiko (FRI) Univerze v Ljubljani je s podjetjem Microsoft Slovenija podpisala licenčno pogodbo za akademsko uporabo mednarodne poslovne rešitve Microsoft Business Solutions-Navision. S podpisom pogodbe prof. dr. Blaža Zupana, prodekana za raziskovalno delo na FRI in Mateja Potokarja, direktorja storitev za jugovzhodno Evropo na Microsoftu, bo študentom fakultete omogočen celovit vpogled v funkcionalnost in poslovno uporabnost te rešitve. Študente bo s poslovno rešitvijo seznanilo podjetje Adacta iz Ljubljane, ki je uspešno zaključilo več kot 100 domačih in mednarodnih implementacij te rešitve.

Microsoft Navision je integrirana poslovno informacijska rešitev, namenjena predvsem srednje velikim podjetjem, ki nudi celovito podporo poslovanju ter je jezikovno in računovodsko prilagojena zahtevam lokalnega trga.

Zaradi enostavne uporabe in velike integriranosti posameznih funkcionalnih sklopov je nadvse primerna za spoznavanje s poslovnimi procesi v podjetjih in njihovo povezanostjo z informacijskimi rešitvami. Na pobudo dr. Marjana Krisperja, predstojnika katedre za informatiko, za vpeljavo rešitve Microsoft Business Solutions-Navision v učni program Fakultete za računalništvo in informatiko se je odzvalo podjetje Adacta, ki s fakulteto sodeluje tudi na drugih projektih.


Prijavi napako v članku