Računalništvo, telefonija
23.05.2006 10:11

Deli z drugimi:

Share

Microsoft in Sava podpisala dogovor o strateškem sodelovanju

Na Microsoftovi NT konferenci sta podjetji Microsoft in Sava podpisali dogovor o strateškem sodelovanju na področju informacijskih tehnologij. Dogovor predvideva partnerstvo med Microsoftom in Savo ter partnerskimi podjetji SRC.SI in HP Slovenija na področjih svetovanja o uporabi informacijskih tehnologij za uresničevanje poslovnih ciljev, izobraževanja ter sodelovanja pri promociji. Dogovor obenem odpira vrata tudi za številne druge oblike sodelovanja, kot so strateško sodelovanje na tehnični ravni ter različne oblike podpornih in svetovalnih storitev.

Slovenska podružnica Microsofta in Sava d.d. sta na Microsoftovi NT konferenci 2006 v Portorožu podpisala dogovor o strateškem sodelovanju, s katerim določata sodelovanje na področju informacijskih tehnologij. Dogovor predvideva imenovanje neposrednega skrbnika na Microsoftu, ki bo v stalnih stikih s podjetjem Sava ter bo tako zagotavljal nemoten pretok informacij med obema podjetjema. V okviru sodelovanja bo Microsoft družbam Poslovne skupine Sava svetoval na področjih uporabe informacijskih tehnologij za uresničevanje poslovnih ciljev, dogovor pa vključuje tudi tehnološke delavnice o novih tehnologijah, oglede pri referenčnih strankah, izobraževanja in sodelovanje pri promociji rešitev. Pri strateškem sodelovanju bosta tesno sodelovali tudi podjetji SRC.SI in HP Slovenija.

Dogovor odpira vrata tudi drugim načinom sodelovanja, med katere sodijo strateško sodelovanje na področju tehnološkega svetovanja in napredne tehnične podpore ter možnost vključitve podjetja Sava v programe zgodnjega dostopa do tehnologije. Slednje bo družbam Poslovne skupine Sava omogočalo, da med prvimi na svetu preizkusijo in uporabijo najsodobnejše tehnologije podjetja Microsoft.

>Sava je s svojim projektom prehoda na Microsoftovo platformo prikazala, da ima jasno začrtano strategijo razvoja informacijske infrastrukture in njene vloge v poslovanju,S tem dogovorom postavljamo temelje za poglobitev strateškega sodelovanja, v okviru katerega Microsoft s Savo pridobiva pomembno mednarodno referenco, Savi pa bo na voljo znanje, svetovanje in neposredna podpora enega izmed največjih tehnoloških podjetij na svetu.<

Sava je v maju uspešno zaključila prehod informacijskega sistema SAP na operacijski sistem Windows Server 2003 in podatkovni strežnik SQL Server na 64-bitni platformi Intel Itanium 2. Obstoječo strojno opremo je Sava nadomestila s strežniki HP Integrity, ki zagotavljajo visoko zanesljivost in zmogljivost. S tem je Sava uresničila zahteven in napreden projekt prehoda na 64-bitno Microsoftovo platformo, kar je pomemben dosežek tudi v mednarodnem merilu in dokazuje tehnološko naprednost podjetja Sava. Nova platforma nudi bogato in zmogljivo okolje za poslovni sistem SAP.

>Informacijska tehnologija je globoko vpeta v organizacijsko strukturo našega podjetja, saj lahko le na ta način prilagajamo svoje poslovanje in uresničujemo poslovne cilje,Uspeh našega podjetja je odvisen od kakovosti in hitrosti naše informacijske podpore in prepričani smo, da nam bo strateško sodelovanje z Microsoftom ter s partnerjema SRC.SI in HP omogočilo še boljšo izrabo tehnologij, s tem pa okrepilo naše konkurenčne prednosti.<

Sava d.d. sodi med najuspešnejša slovenska podjetja in velja za enega izmed paradnih konj našega gospodarstva. Je obvladujoča družba Poslovne skupine Sava, ki deluje v naslednjih dejavnostih: Gumarstvo, Turizem, Nepremičnine, Naložbene finance in Druge dejavnosti. Holdinška družba Sava d.d. je odločena, da v vseh dejavnostih Poslovne skupine Sava doseže in dolgoročno obdrži vodilni položaj s svojimi izdelki in storitvami na domačem, regionalnem ter svetovnem trgu.


Prijavi napako v članku