Spletni brskalniki
21.04.2021 10:30
Posodobljeno 3 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Edge bo kmalu postal še hitrejši in boljši

Microsoft Edge bo poskrbel za optimalno rabo sistemskih virov.
Microsoft Edge bo poskrbel za optimalno rabo sistemskih virov.

Uporabniki operacijskih sistemov Windows obožujejo spletni brskalnik Edge s pogonom Chromium. Ta ja namreč iz dneva v dan bolj priljubljen, kar ne preseneča, saj je najnovejši Microsoftov spletni brskalnik hiter, povsem zanesljiv in varen. Poleg tega je neprestano deležen izboljšav. Zato nas niti ne sme presenetit novica, da je Microsoft Edge nedavno po deležu uporabnikov prehitel nekdaj legendarni brskalnik Firefox. Ta namreč obvladuje 8,03 odstotka svetovnega trga. Na spletni brskalnik Mozilla Firefox pa trenutno prisega 7,95 odstotka uporabnikov svetovnega spleta.

Kmalu pa bo spletni brskalnik Microsoft Edge postal še boljši. Programerji podjetja Microsoft so namreč poskusno različico novosti opremili s tako imenovano funkcijo »Performance mode«. Tu dejansko gre za način, ki poskrbi, za optimalno rabo sistemskih virov, kot so procesor, sistemski pomnilnik in baterija. Končen rezultat pa je precej hitrejše in stabilnejše delovanje brskalnika.

Funkcija oziroma način »Performance mode« za spletni brskalnik Microsoft Edge je trenutno v poskusni fazi. To pomeni, da je na voljo le v navezi z zgodnjo poskusno različico priljubljenega brskalnika. Trenutno pa žal še ni znano, kdaj bo novost na voljo v prosti prodaji.


Prijavi napako v članku