Programska oprema
04.06.2008 10:14

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Dynamics AX 2009

Microsoft je najavil splošno dostopnost prilagodljive rešitve za upravljanje poslovanja Microsoft Dynamics AX 2009, ki s svojimi novimi možnostmi podpira poslovno rast organizacij, delujočih na več lokacijah. Rešitev jim omogoča poenostaviti organizacijske procese, zmanjšati operativne stroške, upravljanje skladnosti z zakonskimi zahtevami in odločanje na podlagi podatkov. Microsoft Dynamics je zbirka rešitev za upravljanje financ, dobavnih verig in odnosov s strankami, ki podjetjem omogočajo učinkovitejše poslovanje.

Poslovanje podjetij postaja čedalje bolj globalno, kar pomeni, da se na enak način povečuje tudi kompleksnost upravljanja vpogleda v poslovanje in standardizacija poslovanja na različnih lokacijah. Rešitev Microsoft Dynamics AX 2009 ponuja nove možnosti za poslovanje na več lokacijah in skupne storitve, s katerimi lahko stranke bolje upravljajo kompleksne procese na področju financ in dobavnih verig.

Nova programska oprema na osrednji namestitvi podpira istočasno delovanje več pravnih oseb in zagotavlja enoten in celovit vpogled v finančne informacije in informacije o dobavi z različnih lokacij po svetu. Prav tako organizacijam pomaga pri poenostavitvi globalnega načrtovanja. Napredno načrtovanje in možnosti poročanja, kot sta na primer konsolidacija in načrtovanje sredstev, sta zagotovljena prek integracije s strežnikom Microsoft Office PerformancePointServer.

Pomemben poslovni izziv, s katerim se soočajo rastoča podjetja, so povečane zahteve po doseganju globalne in lokalne skladnosti z zakonodajo – drag in kompleksen izziv, ki je glavna skrb izvršnih in finančnih direktorjev. Microsoft Dynamics AX 2009 zagotavlja osnovne funkcionalnosti, ki podjetjem pomagajo omejiti ta tveganja in znižati skupne stroške zagotavljanja skladnosti. Funkcionalnosti v izdelku vključujejo središče za zagotavljanje skladnosti, vgrajene delovne tokove in funkcionalnosti, ki podpirajo posamezne države.

Rešitev Dynamics AX 2009 naslavlja tudi izziv storilnosti zaposlenih in je zasnovana v skladu z uporabniškimi vlogami. Na ta način zaposlenim nudi dostop do kritičnih poslovnih podatkov. Vključene so naslednje funkcionalnosti:

— Center za določanje uporabniških vlog, ki po pomembnosti razvršča naloge in informacije za večino poslovnih funkcij.
Uporabniški vmesnik, ki posnema videz in delovanje aplikacij Microsoft Office, kar zaposlenim omogoča, da hitro pričnejo z uporabo. Končni rezultat tega pristopa je povečana storilnost in bolj dosledna skladnost s poslovnimi procesi.
Samopostrežna orodja za poslovno obveščanje, ki temeljijo na Microsoftovih tehnologijah poslovnega obveščanja in glede na posamezne vloge zagotavljajo dostop do standardnih ključnih indikatorjev uspeha ter poenostavijo poročanje. Na ta način lahko uporabniki odločitve sprejemajo na podlagi pravih podatkov, v celotnem poslovanju pa sta zagotovljeni integriteta in doslednost informacij.

Microsoft Dynamics AX 2009 je povezljiv z ostalimi vodilnimi tehnologijami Microsoft, kar najbolje izkorišča naložbe v informacijske tehnologije. Med prednostmi integracije so:

· Izboljšana varnost, zanesljivost in razširljivost z integracijo s strežnikom Microsoft SQL Server 2008. Microsoft Dynamics AX 2009 lahko prek strežnika Microsoft SQL Server 2008 doseže stopnjo stiskanja podatkovne zbirke med 40 in 60 odstotki, kar zmanjša stroške strojne opreme in vzdrževanja.
· Zmanjšana kompleksnost poslovanja in upravljanja informacijskih tehnologij prek izboljšane združljivosti s strežnikom Windows Essential Business Server 2008.
· Izboljšano upravljanje projektov, ki ga zagotavlja integracija s strežnikom Microsoft Office Project Server.
· Preprosta komunikacija z zaposlenimi na drugih lokacijah, strankami in partnerji prek Microsoftovih rešitev za poenotene komunikacije.


Prijavi napako v članku