Avtomobilizem
Avtomoto
21.09.2023 11:22

Deli z drugimi:

Share

MG4 Electric – dinamičen, prostoren in inteligenten

Avtomobilska znamka MG Motor želi s svojo kakovostjo in dostopnostjo postati resen konkurent na slovenskem trgu.

MG4 Electric je električna kombilimuzina, ki kupca razvaja s prostornostjo, inovativnimi tehnologijami in izjemnim užitkom v vožnji. Z dostopno ceno osnovnega modela, ki se začne pri 32.900 evrih, utegne osvojiti srce marsikaterega voznika, ki želi preklopiti na okolju prijaznejše vozilo na električni pogon.

Edinstveno prednost pred konkurenti predstavlja 100 % električna prilagodljiva modularna platforma (Modular Scalable Platform) s pogonom na zadnja kolesa, porazdelitvijo teže v razmerju 50:50 in inovativno, tako imenovano »One pack« tehnologijo baterije vozila. MG4 Electric je trenutno na voljo v dveh različicah opreme: Standard, Comfort, najvišja raven opreme – Luxury, pa bo na voljo v prihajajočih mesecih.Tako lahko vsak posameznik izbere različico, ki najbolje odgovarja njegovim potrebam.

Vsakdo lahko najde pravo kombinacijo zase

Kupci lahko izbirajo med dvema kapacitetama baterije. Različica Standard je na voljo z baterijo kapacitete 51 kWh, ki na papirju omogoča avtonomijo vožnje do 350 kilometrov po WLTP ciklu. Različici Comfort in Luxury sta opremljeni z baterijo kapacitete 64 kWh, ki omogoča doseg do 450 oziroma 435 kilometrov po merjenju WLTP. Zavedati se moramo, da je doseg vseh električnih vozil odvisen od številnih dejavnikov in ni nujno vedno optimalen. Dodatna prednost, ki jo nudi baterija kapacitete 64 kWh, je med drugim tudi ta, da se lahko polni z močjo 135 kWh. Voznikom bo to všeč, saj v praksi pomeni, da se na 150 kW DC hitrem polnilniku baterija avtomobila od 10 % do 80 % napolni v 35 minutah.

Tehnologija, ki dela za vas

Pomembno je omeniti tudi, da je že v osnovni opremi na voljo napredna pomoč pri vožnji MG Pilot. Na voljo boste imeli adaptivni tempomat (ACC), sistem pomoči v prometnih zastojih (TJA), samodejno zaviranje v sili (AEB), sistem za pomoč pri ohranjanju vozila na voznem pasu (LKA) z opozorilnikom za nenamerno menjavo voznega pasu (LDWS), sistem za prepoznavo prometnih znakov (TSR), inteligentni sistem upravljanja dolgih luči (IHC) in sistem za nadzor pozornosti voznika (DAA). Različica Luxury pa je dodatno opremljena s sistemom za nadzor mrtvega kota (BSM), asistenco za menjavo voznega pasu, opozorilom na promet zadaj (RTA) in sistemom za opozorilo pred odpiranjem vrat. Več si je že težko želeti.

Notranjost, kot se za električni avtomobil spodobi

Če se dotaknemo notranjosti vozila MG4 Electric, je ta preprosta, elegantna in združuje minimalističen dizajn z integracijo visoke tehnologije ter funkcionalnostjo. Tehnologija omogoča povezavo avtomobila z aplikacijo. Interaktivna tehnologija se odraža s 17,8-centimetrskim zaslonom pred voznikom in 26-centimetrskim, občutljivim na dotik, ki je nameščen sredi armaturne plošče.

Praktičnost in razvajanje v notranjosti različice Luxurxy boste občutili s parkirno kamero, ogrevanima sprednjima sedežema in volanom, satelitsko navigacijo, po višini nastavljivim prtljažnim dnom, brezžičnim polnjenjem telefona in Bluetooth ključem preko aplikacije iSMART.

Pri MG Motor pričakujejo, da bo cenovno dostopen MG4 Electric postal resna (in okolju prijazna) alternativa bencinskim, dizelskim in hibridnim kombilimuzinam.

Za lažjo odločitev MG svojim kupcem nudi eno izmed 7 razpoložljivih barv karoserije brez dodatnega doplačila. Poleg tega pa tudi polnilni kabel na javnih polnilnih postajah. MG svojim kupcem ponuja tudi edinstveno storitev na slovenskem trgu – 7 let brezskrbne uporabe, in sicer 7 let tovarniške garancije, 7 let pomoči na cesti in 7 let brezplačnega rednega pregleda za vsa nova vozila.

Več lahko najdete na spletni strani www.mgmotor.si (P.R.)


Poleg omenjenega lepotca MG4 Electric, bodo na slovenske ceste kmalu zapeljali tudi njegovi trije bratje. V jesenskih mesecih bo na slovenske ceste zapeljal MG5 Electric, prvi povsem električni karavan, ki je velik pustolovec z dolgim dosegom. Sledi manjši cestni terenec MG ZS EV, namenjen tistim, ki iščejo vozilo za vsakodnevno pot v službo ali izlete z družino. Edinstven, prostoren in luksuzen MG Marvel pa bo kupcem na voljo v začetku prihodnjega leta in bo četrti iz družine MG električnih vozil.Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Električni avtomobili


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več