Računalništvo, telefonija
18.02.2013 06:15

Deli z drugimi:

Share

Messenger bo na voljo še do konca aprila

Podjetje Microsoft bo uporabnikom osebnih računalnikov spletno klepetalnico Windows Live Messenger dokončno ukinilo šele 30. aprila. Ta bo nato na voljo le še uporabnikom mobilnih naprav ter spletnih storitev Adium in Trillian.
Windows Live Messenger bo odšel v večna lovišča že v prvih mesecih naslednjega leta!
Windows Live Messenger bo odšel v večna lovišča že v prvih mesecih naslednjega leta!

Čeprav bi morala Microsoftova spletna klepetalnica Windows Live Messenger s 15. marcem dokončno prenehala delovati, se to ne bo zgodilo, saj so se pri podjetju iz Redmonda odločili za nekoliko »milejši« prehod. Programski gigant bo 15. marca namreč nekoč izjemno priljubljeno spletno klepetalnico izključil le testnim uporabnikom, medtem ko bo ostalim ta še vedno na voljo. Prvi večji korak v smeri ukinitve spletne klepetalnice Windows Live Messenger se bo zgodil 8. aprila, saj od takrat naprej ta ne bo več na voljo v angleško govorečih državah. Vsem ostalim uporabnikom širom sveta pa storitev ukinjena 30. aprila.

Tu velja še omeniti, da spletna klepetalnica Windows Live Messenger od 30. aprila naprej ne bo več na voljo le uporabnikom osebnih računalnikov, medtem ko jo bodo uporabniki mobilnih naprav še vedno lahko uporabljali. Poleg tega bo ta na voljo tudi uporabnikom spletnih storitev Adium in Trillian, in sicer predvidoma še do konca letošnjega leta oziroma najkasneje še leto dni po ukinitvi.

Čeprav bo nekdaj priljubljena spletna klepetalnica s 30. aprilom ukinjena, si bomo s prijatelji lahko še naprej izmenjevali neposredna sporočila, vendar le, če si bomo namestili priljubljeno storitev za brezplačne spletne pogovore ter cenejše klice v mobilna in stacionarna omrežja Skype. Programska oprema Skype je dosegljiva na spletnem naslovu http://goo.gl/guzu5.


Prijavi napako v članku