Obvestila podjetij
09.09.2021 17:02
Posodobljeno 4 dnevi nazaj.

Deli z drugimi:

Share

MatePad 11: Vse, kar rabite na enem mestu

Novi izdelki so vedno posebni. Vendar je tablica Huawei MatePad 11 še nekoliko bolj posebna od večine. V njenem središču je namreč sistem, ki obljublja spremembe interoperabilnosti. Gladko povezovanje med napravami ni več obljuba, temveč postaja dejstvo.

Skrivna sestavina je Huaweiev operacijski sistem HarmonyOS, ki ne da bi zahteval kompromise glede dostopa do aplikacij, izziva monolitne platforme Googla in Appla. Novi sistem je prosto kodni na osnovi sistema Android, kar praktično pomeni združljivost z obsežno knjižnico aplikacij in funkcij, na katere ste navajeni in v katerih uživate.

Podpora delu in zabavi!

Huawei MatePad 11 je prva mobilna naprava s sistemom HarmonyOS in je po priporočljivi maloprodajni ceni 649,99 € že na voljo v izbranih slovenskih trgovinah. Prilagojen življenju v 21-stoletju in generaciji Z podpira vsakodnevna opravila, kot so elektronska pošta, brskanje po spletu, klicanje in urejanje dokumentov ter je hkrati kot nalašč za spletno nakupovanje, družbene interakcije, igranje iger in pretakanje vsebin.

Težko bo prekositi visoko prenosljivost in cenovno dostopnost tega tabličnega računalnika. Ne samo, da nudi veliko možnosti in zmogljivosti, ki so neprecenljive med uporabo naprave v namene zabave, presenetil vas bo impresiven 120-herčni zaslon. Sploh prvič, da je tak vgrajen v tablico. Med številnimi novostmi vas bo navdušila možnost sodelovanje na več zaslonih naprav Huaweia, pametna magnetna tipkovnica in pisalo M-Pencil z izredno nizkim odzivnim časom. Pisanje po zaslonu z njim je mogoče celo med video klepetom.

Za razliko od drugih tabličnih računalnikov, MatePad 11 omogoča sodelovanje na zaslonih prenosnih računalnikov in pametnih telefonov. To vam bo omogočilo pregled dokumenta na zaslonu telefona in takojšno urejanje na prenosnem računalniku v realnem času. Preprostejše kot kadarkoli je prikazati več oken in izmenjati datoteke med napravami.

V jedru operacijskega sistema HarmonyOS leži prihodnost povezanih naprav in orodji za podporo dela. Z rastjo ekosistema naprav Huawei boste hitro ugotovili, da lahko brez težav prevzamete vsebino iz aplikacije na tabličnem računalniku MatePad 11 na prenosnem računalniku, pametnemu telefonu, televizorju ali drugi pametni napravi. Dostop do posnetkov na TikToku in uporaba storitve pretočnega igranja na več zaslonih pa oživlja dolgo pričakovano zasnovo interneta stvari (IoT).

Aplikacije za Android na dosegu roke

Pomembno je, da aplikacije, ki so dostopne na novem tabličnem računalniku, niso namenjene le poslovanju, temveč tudi zabavi in ustvarjalnosti. V mobilni trgovini AppGallery vam je namreč na voljo bogata knjižnica, v kateri boste našli, kar potrebujete.

»Kljub temu, da ima Huawei svoj operacijski sistem, lahko večino Android aplikacij uporabljam tudi na tablici, kar mi omogoča popolnoma normalno uporabo. Všeč mi je transformacija iz tablice v mini prenosnik s tipkovnico, nato pa v osebno beležko, kjer nikoli ne izgubim pomembnih informacij. Tablica mi omogoča fleksibilnost, hkrati pa tudi odlično preglednost nad dogajanjem – tako v podjetju kot tudi v zasebnem času. Z njo lahko združujem oboje, in to je tisto kar, meni osebno dela tablico nepogrešljivo v mojem (oziroma našem) življenju,« pravi Hajdi Korošec, ki jo novi MatePad spremlja na vsakem koraku.

Ker je sistem HarmonyOS popolnoma združljiv s sistemom Android, lahko na primer uporabljate Microsoftov pisarniški paket Office ali priljubljene aplikacije paketa OfficeSuite. Prav tako so v AppGallery na voljo Googlova shramba Drive, njegov koledar, Outlook in shramba OneDrive, medtem ko so v celoti dostopne storitve ponudnikov zabavnih vsebin, kot so Spotify, Netflix in YouTube.

Trgovina AppGallery je že dobro poznana uporabnikom naprav Huawei. Znana je kot hitro rastoča knjižnica z mobilnimi aplikacijami, ki vas hkrati tudi vodi do najbolj optimalnega načina prenosa. Zaradi tega je postopek posodobitev na tabličnem računalniku popolnoma enak postopku na pametnih telefonih Huawei. Izberete lahko možnost samodejnih posodobitev ali ročnih, kadar želite imeti večji nadzor nad nameščenimi aplikacijami.

Številne nove funkcije

Poleg priljubljenih in največkrat uporabljenih sistemskih aplikacij, kot so koledar, datoteke, teme, galerija, fotografska aplikacija in brskalnik, je Huawei v nov sistem vključil številne nove. Med njimi Iskalnik Petal, Petal zemljevide, aplikacijo Zdravje in multimedijske storitve Huawei Video, Huawei Music in Huawei Books.

V že nameščenih mapah pa so za prenos na voljo priporočila nekaterih največkrat uporabljenih aplikacij iz kategorij poslovno, družabno, življenjski slog, zabava in igre. V mapi družabno boste na primer našli Viber, SnapChat in Video & Gif Memes, medtem ko so v življenjskem slogu Tuš klub, Drajv in HomeWorkout.

Huawei MatePad je popon pomočnik mlademu sodobnemu delavcu v pisarni, a obenem neizčrpen vir zabave oziroma vsestranski tablični računalnik preprost za uporabo. Poleg zagotavljanja znanih aplikacij in storitev kaže na prihodnost, v kateri se bodo različne naprave brezhibno povezale, da bi nudil super napravo v omrežjih z nizkimi zakasnitvami za učinkovitejše delo in zabavo!

Širok ekosistem naprav

Poleg tabličnega računalnika MatePad 11 pa je Huawei slovenskim uporabnikom nedavno predstavil še prave brezžične stereo slušalke FreeBuds 4, pametne ure serije Watch 3, pametne zapestnice Band 6 ter izjemen računalniški monitor MateView.

Več informacij na: https://consumer.huawei.com/si/

Vas zanima več iz te teme?
Huawei tablični računalniki Google MatePad 11

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404

MLACOM d.o.o.

Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več

ZASLON TELECOM d.o.o.

Brnčičeva 13, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 563 43 30
Zaslon Telecom razvija visokotehnološke rešitve za brezpapirno poslovanje, CTI tehnologije ter interaktivne rešitve na dotik. Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več