Računalništvo, telefonija
29.07.2004 13:50
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

MasterCard za odpravo črnega trga plačilnih kartic

MasterCard in NameProtect, vodilno podjetje za odkrivanje digitalnih goljufij, sta objavila začetek strateškega sodelovanja v intenzivnem boju zoper ilegalne on-line aktivnosti, kot so “phishing” kraja identitete in ilegalno pridobivanje številk plačilnih kartic, aktivnih v internetnem okolju.

Partnerstvo predstavlja korenite spremembe v prizadevanjih finančnih institucij zoper vse večjega števila kartičnih goljufij.

Običajno podjetje reagira šele kot je on-line goljufija ali kraja identitete že storjena, MasterCard in NameProtect pa sta izbrala bolj agresivni način boja proti “cyber” prevaram, ki danes vse pogosteje doletijo on-line potrošnike in podjetja. MasterCardu bo NameProtectova tehnologija omogočila v realnem času odkrivanje on-line prevar. Sodelovanje s pravnimi strokovnjaki in kriminalisti pa bo omogočalo razkriti orodja za tovrstni kriminal in lokacije, ki jih uporabljajo za izvedbo prevar, vse to v času še preden bi prišlo do kraje osebnih podatkov nič hudega slutečega potrošnika. MasterCard in NameProtect bosta s tem pripomogla, da bodo “cyber” kriminalci za svoja dejanja ustrezno kaznovani.

MasterCard bo o ilegalnih internetnih straneh in drugih ilegalnih on-line forumih obveščal pristojne organe, kot so tajna služba, preiskovalni urad FBI, pošto in Interpol. S pomočjo svoje službe za opozarjanje na nepravilnosti in goljufije bo MasterCard nemudoma posredoval te informacije tudi svojim članskim finančnim institucijam, ki jih je skoraj 25.000. Tako bodo lahko MasterCardove članice pravočasno zaščitile pred zlorabo sebe in milijone svojih stranke – imetnikov kartic.


Prijavi napako v članku