TikTok
01.02.2023 06:28
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Marca konec z nedovoljeno izmenjavo gesel za Netflix

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Storitev za pretočni spletni video Netflix je nedvomno ena izmed najbolj priljubljenih, saj jo uporablja na milijone ljubiteljev filmov in nadaljevank po vsem svetu. To niti ne preseneča, saj novosti niza kot za stavo. Ker pa vsi niso pripravljeni plačevati mesečne naročnine za Netflix, se pogosto zgodi, da uporabniki z drugimi na nedovoljen način delijo svoja uporabniška imena in gesla, kar seveda ni v skladu s pravili podjetja Netflix.

Netflix je sicer pred časom uvedel preprost, nov in »uradni« način, kako delimo svojo naročnino za priljubljeno storitev s svojimi prijatelji ali znanci, in sicer brez deljenja gesel ali zaslona računalnika. Netflix je ta način uvedel z namenom, da uporabniki ne bi kar vsepovprek delili uporabniška gesla. Ker to ni zaleglo, so pri ponudniku pretočnih video vsebin napovedali oster boj proti izmenjavi gesel med uporabniki.

Nova pravila o deljenju dostopnih gesel bodo stopila v veljavo najkasneje do konca letošnjega marca. Ker deljenje dostopnih gesel na način, ki ga Netflix ne dopušča, ni dovoljeno, ne bo šlo brez kazni. Netflix naj bi deljenje uporabniškega računa v skrajnih primerih kaznoval z ukinitvijo računa. Deljenje računa si pri Netflixu razlagajo kot uporabo storitev Netflix zunaj naslova stalnega prebivališča oziroma lastniških naprav.

Netflix bo naprave uporabnikov znotraj gospodinjstva spremljal preko internetnega naslova IP in preko identifikacijske številke naprav. Če ta ne bo uporabljena vsaj enkrat v mesecu dni, bo blokirana in bo morala biti ponovno aktivirana znotraj gospodinjstva. Za potovanje pa bo treba zaprositi za začasno kodo, ki bo veljavna za obdobje sedmih dni.

Uporabniki storitev Netflix nad novo politiko gesel seveda niso navdušeni. Mnogi so tudi napovedali, da bodo prenehali uporabljati storitve podjetja Netflix. Da bi videli, kako bo dejansko prepoved izmenjave gesel zaživela v praksi, pa bo treba še nekoliko počakati.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Netflix

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več