Telefoni
24.04.2016 11:13
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Majhen korak za Apple Watch, velik za lastnike Apple Watch

Povpraševanje po pametni ročni uri Apple Watch še zdaleč ni takšno, kot si to želijo Applu!
Povpraševanje po pametni ročni uri Apple Watch še zdaleč ni takšno, kot si to želijo Applu!

S prvim junijem se zahteve pri razvoju aplikacij za pametno uro Apple Watch spreminjajo. Kot so sporočili pri Applu bodo morali razvijalci posredovane aplikacije razviti izključno na aktualni različici operacijskega sistema watchOS 2.2. Razlog za takšno odločitev je preprost, aktualni operacijski sistem na pametni uri omogoča delovanje aplikcij brez potrebe po neposredni bližini pametnega telefona iPhone. To tudi pomeni, da pri Applu ne bodo sprejemali novenih novih aplikacij, ki ne bodo ustrezala novim merilom.

S tem se rešuje ena izmed ključnih težav uporabe aplikacij na pametni uri Apple Watch, hitrost delovanja oziroma nalaganja vsebin. V primeru, da kot uporabniki uporabljate aplikacije na uri, ki jih je razvil Apple, je odzivnost hitra in vsebine se nalagajo tekoče. Vendar pa to tako v primeru uporabe aplikacij samostojnih razvijalcev. Večinoma so počasne, vsebine se neredno posodabljajo in s tem je uporabniška izkušnja neprimerljivo slabša kot bi lahko v tem trenutku že bila.

Zahteva Appla, da razvijalci vložijo več energije v razvoj samostojno delujočih aplikacij tako ni presenetljiva. Aktualni operacijski sistem namreč več informacij lahko pridobiva neposredno z možnostjo povezave preko omrežja Wi-Fi. To pomeni, da povezava s telefonom ni več potrebna ob vsakem trenutku. Hkrati pa novica nakazuje tudi smer razvoja pametne ure in operacijskega sistema. Na WWDC bo najverjetneje predstavljena nova generacija operacijskih sistemov iOS 10 in watchOS 3, ki bosta na trg prispela v jeseni. Zato lahko več informacij pričakujemo sredi junija, ko se bo konferenca odvijala v ZDA.


Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku