Strojna oprema
Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
16.09.2023 15:03

Deli z drugimi:

Share

Majhen in zmogljiv rudar ICERIVER KS0 že za 999 EUR!

Še vedno je na trgu rudarjena kripto kovancev najbolj profitabilen kovanec KASPA. V Slovenijo je prispela zaloga majhnih in varčnih ASIC minerjev podjetja ICERIVER. Kaj je rudarjenje? Boste tudi vi postali rudar? Klik na članek za več informacij.
V svetu kriptovalut se rudarjenje poleg trgovanja pogosto omenja kot ena od ključnih dejavnosti za pridobivanje novih digitalnih valut. Če ste kdajkoli raziskovali o tej temi, ste verjetno naleteli na izraz ASIC Miner. Kaj pa pravzaprav pomeni ta izraz?

ASIC je kratica za “Application-Specific Integrated Circuit” (aplikacijsko specifični integrirani vezni čip). ASIC Miner je poseben računalniški sistem, ki je zasnovan posebej za eno nalogo: rudarjenje kriptovalut. To pomeni, da je ta stroj optimiziran za izvajanje specifičnih algoritmov, ki so potrebni za reševanje matematičnih problemov in potrjevanje transakcij v blockchain omrežjih. Z postavitvijo ASIC naprave v vaše protore in priklopom le te na električno omrežje in na svetovni splet postanete tudi vi rudar in napreden računalniški strežnik vam vsak dan pridela nekaj profita v obliki digitalnih kovancev.

ASIC Minerji so izjemno močni in učinkoviti. V primerjavi s splošnimi računalniškimi napravami so sposobni opraviti rudarske operacije veliko hitreje in z manjšo porabo energije. To jim daje veliko prednost, saj imajo rudarji večjo možnost pridobivanja kriptovalut, predvsem tistih, ki uporabljajo algoritme, ki so najbolj primerni za ASIC Minerje.

Prednosti uporabe ASIC Minerjev so tudi v njihovi specializaciji. Ker so zasnovani samo za rudarjenje, so bolj stabilni in zanesljivi v primerjavi s splošnimi računalniki, ki imajo več funkcionalnosti. To pomeni manjše tveganje za okvare in večjo donosnost pri rudarjenju. Poleg tega je pri namenskih mini strežnikih električna efektivnost oziroma poraba elektrike, glede na izvedene matematične procese veliko boljša! Tudi več 100X v primerjavi z doma sestavljenim računalnikom z več grafičnimi karticami.

Poleg tega je velikost in oblika ASIC Minerjev prilagojena za enostavno namestitev in povezovanje z drugimi rudarskimi napravami v tako imenovane rudarske farme. Te farme združujejo več ASIC Minerjev, kar povečuje zmogljivost in učinkovitost rudarjenja. S tem lahko rudarji dosežejo večji obseg in večjo konkurenčnost na trgu kriptovalut.

ASIC Minerji so ključni igralci v svetu rudarjenja kriptovalut. Njihova specializacija, moč in učinkovitost omogočajo rudarjem, da izkoristijo potencial blockchain omrežij in pridobijo kriptovalute. Kljub temu je treba biti pozoren na spremembe v tehnologiji in spremljati algoritme, ki jih uporabljajo različne kriptovalute, da bi se prilagodili spremembam in ostali konkurenčni na tem hitro spreminjajočem se področju.

Na trg prihaja nov obetajoč model proizvajalca ICE RIVER KS0, za katerega so pri podjetju GERI COMPUTER d.o.o. prejeli že kar nekaj naročil! Izdelek je specializiran za rudarjenje valute KASPA in proizvede kar 100.000 Mhs moči in porabi samo 65W. Primerjava! Grafična kartica Nvida Geforce RTX 3070 proizvede cca 500 Mhs. Trenutna profitabilnost rudarja v sredini meseca septembra 2023 je med 4-5 USD na dan ob fenomelani porabi cca 65W električne energije. Izdobava takoj z zaloge v MB za ceno 999 EUR z DDV + količinski popust! Ob nespremenjeni vrednosti kovanca KASPA in uporabi lastne sončne elektratne pri presežkih elektrike se zgodi RETURN ON INVESTMENT oziroma povračilo investicije v manj kot letu dni! Ob špekulaciji, da vrednost kovančka KASPA konkretno poskoči, saj je njena tržna kapitalizacija trenutno globalno gledano izjemno majhna, pa se lahko že z enim rudarjem v dveh do treh letih naredijo profiti več 1000 EUR!

Za več informacij se lahko obrnete na: jure@notesniki.si

*pretekli donosi niso garancija prihodnih donosov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
kriptovalute

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Za več informacij so vam na voljo pri GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več