Strojna oprema
15.12.2005 08:37

Deli z drugimi:

Share

Logitechovi laserski miški prejeli nagrado iF Design Award 2006

Logitech, vodilni proizvajalec računalniških mišk, je oznanil, da sta dve od njihovih najnovejših mišk med prejemniki prestižnega iF certifikata odličnosti za dizajn. V kategoriji računalniških mišk sta tekmovali Logitechova brezžična laserska miška MX610 Laser Cordless Mouse in brezžična laserska miška za prenosne računalnike V400 Laser Cordless Mouse. Organizacija je podelila štiri nagrade za miške, od katerih sta Logitechovi miški prejeli kar dve.

“iF je na področju dizajna mednarodno priznana organizacija in prejeti njihovo nagrado je resnično velika čast”, je dejal Guerrino De Luca, predsednik in izvršni direktor podjetja Logitech. “Dizajn izdelkov je naša velika strast, zato smo nanj med samim procesom oblikovanja izredno pozorni, saj dizajn naših izdelkov izraža ponos naše znamke. Priznanje organizacije kot je iF zagotovo daje vrednost našemu trudu.”

Brezžična laserska miška Logitech MX610 Laser Cordless Mouse
Medtem ko lahko ostale brezžične naprave pošiljajo informacije samo v eno smer – na računalnik – lahko brezžična laserska miška MX610 Laser Cordless Mouse sprejema in procesira tudi informacije, ki prihajajo iz računalnika. Miška ima vgrajene tri integrirane svetlobne diode LED, ki s svetlobo uporabnika opozarjajo na nizko stanje baterije, na prispelo elektronsko pošto ali takojšnje sporočilo. Miška Logitech MX610 Laser Cordless Mouse, ki je oblikovana za desničarje, uporabniku nudi udoben oprijem, ki se lepo poda njenemu živahnemu srebrnemu in črnemu dizajnu.

Brezžična laserska miška Logitech V400 Laser Cordless Mouse za prenosne računalnike
Brezžična laserska miška Logitech V400 za prenosne računalnike je čvrsta, visoko zmogljiva, računalniška miška, ki je zasnovana tako, da deluje skoraj povsod. Vse večje število uporabnikov prenosnih računalnikov namreč uporablja svoje računalnike v različnih običajnih kot tudi manj običajnih razmerah. Miška V400 deluje odlično na številnih različnih podlagah, saj vsebuje inovativno tehnologijo dvojnega laserskega sledenja. Športen dizajn miško varuje pred tresljaji, ki se pojavijo med potovanji – dizajn miške vključuje na tresljaje odporno ohišje z ojačanim okvirjem in dvojno gumijasto podlago.

O nagradah iF Design Award
iF je mednarodno priznana organizacija, ki slovi po svojih iF nagradah za dizajn, katere podeljujejo že od leta 1954. Danes iF nagrada predstavlja eno izmed najpomembnejših tekmovanj s področju dizajna na svetu, saj se za nagrado letno poteguje preko 1.800 izdelkov iz 30 različnih držav. Komisija, sestavljena iz vrhunskih mednarodnih oblikovalcev, temeljito pregleda in razglasi zmagovalne izdelke, katerim podeli svoj certifikat za odličnost, kar izdelkom doda sloves, ki ga iF nagrada prinaša. Na tekmovanje za nagrade 2006 je bilo prijavljenih 1.952 različnih izdelkov iz 37 različnih držav. Izdelke je tri dni pregledovala komisija na razstavnem centru v Hannovru, ki je nagrade podelila v 12-ih kategorijah, skupaj pa je iF certifikat odličnosti prejelo 689 izdelkov. Zmagovalci zlatih nagrad, 50 dobitnikov ‘Oscarjev’ s področja dizajna, bo komisija razglasila na uradni slovesnosti 9. marca 2006 na sejmu CeBIT 2006.


Prijavi napako v članku