Igre
20.02.2008 11:45
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Logitech predstavil nov volan Driving Force GT za PlayStation 3

Logitech je v okviru Konference razvijalcev iger (GDC), ki poteka v San Franciscu, predstavil novi Logitech® Driving Force™ GT – uradni volan serije iger Gran Turismo™. Z močnimi in odzivnimi povratnimi sunki, inovativnimi 24 stopenjskimi nastavitvami zavornega razmerja, nadzora zdrsa koles in trdote vzmetenja Logitech Driving Force GT igralcem PS3-ke ponuja najbolj pristne dirkaške užitke doslej.

“Zelo smo zadovoljni s sodelovanjem s podjetjem Polyphony Digital, ker nam to omogoča ponuditi volan, ki bo zadovoljil potrebe navdušenih dirkačev povsod po svetu” pravi Ruben Mookerjee, direktor trženja igralnih pripomočkov pri Logitechu.
“Ljudje, ki uživajo v osupljivi avtentičnosti iger serije Gran Turismo, bodo ugotovili, da Logitechov najnovejši volan omogoča občutiti virtualni avtomobil na način, kot bi vozili pravega. Z volanom Logitech Driving Force GT, ne igraš igre ampak zares dirkaš!”

Logitechov zadnji volan je bil do potankosti izdelan v sodelovanju s podjetjem Polyphony Digital, ki je razvilo igre serije Gran Turismo. Cilj sodelovanja podjetij je bilo, da kot prvi volanu s povratnimi sunki dodajo možnost drobnih nastavitev stabilnosti avtomobila v realnem času, torej med vožnjo. Zdaj, ko imajo igralci Gran Turisma možnost nastavljati zavorno razmerje, nadzor nad zdrsom koles in nastavitve trdote vzmetenja med dirko, lahko doživijo boljšo dirkaško izkušnjo.

“Serijo Gran Turismo smo vedno razvijali za entuziaste, ljubitelje dirkaških simulacij. Z realistično grafiko, fizikalnimi lastnostmi in avtentičnimi zvoki za vsak tip avtomobila je igra Gran Turismo 5 Prologue pravi simulator vožnje,” pravi Kazunori Yamauchi iz podjetja Polyphony Digital. “Z volanom Logitech Driving Force GT, lahko vozniki dosežejo realističen nadzor nad dirkalnikom brez primere.”

Logitechov najnovejši volan s povratnimi sunki zmore simulirati podkrmarjenje (avtu odnaša sprednji del) in prekrmarjenje (avtu odnaša zadek) in izgubo trenja (drsenje) z osupljivo natančnostjo. Medtem ko pedalki za plin in zavoro v naravni velikosti ponujata njun natančen odziv v igri, dirkač lahko uporabi sekvenčni menjalnik ali zavolanske ročice za hitro in natančno prestavljanje. Volanski obroč, ki ima obseg 28 cm, je oblečen v gumo in s tem omogoča izredno udobno in natančno vožnjo.

Volan se ponaša z 900 stopinjskim obratom in s tem omogoča izjemno natančno navigacijo. Poleg tega s takojšnjim prestavljanjem, brez izgub ali zamud, ni zamikov pri upravljanju avtomobila, kar pomeni, da igra teče gladko in realistično. Na sredini volanskega obroča je vgrajena osvetljena hupa, ki omogoča igralcu, da ob pritisku, z avtentičnim zvokom hupe vozečega avtomobila, ostale igralce opozori na nevarnost. Ko prehitevate sotekmovalce, jim zdaj lahko enostavno pohupate v slovo.

Volan Logitech Driving Force GT, kompatibilen tudi z igrami GT3 in GT4 na PS2, bo torej kot nalašč za PS3 ekskluzivo Gran Turismo 5 Prologue, ki bo od 28. marca na voljo na Blu-ray ploščku in na PSN-u. Stal bo okoli 150 €.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več