Računalništvo, telefonija
17.03.2005 13:43

Deli z drugimi:

Share

Linksys z rekordno prodajo priključkov IP telefonije

Linksys, podružnica Cisco Systems in Office/Home Office (SOHO), vodilni mednarodni proizvajalec širokopasovne, brezžične in omrežne strojne opreme za domače uporabnike in manjša podjetja, sta objavila prodajo več kot milijontega priključka VoIP, kar umešča paket med najbolj najuspešnejše Linksys proizvode doslej. Linksys proizvodi vključujejo telefonski vmesnik in žični oziroma brezžični usmerjevalnik s telefonskim priključkom, ki skupaj s storitvijo VoIP uporabnikom omogočajo telefoniranje zgolj z uporabo njihove širokopasovne povezave.

Raziskovalno podjetje Synergy Research Group je objavilo, da je bilo 8. marca letos slabih 8 milijonov t.i. domačih uporabnikov po vsem svetu, ki za telefoniranje prek njihovega širokopasovnega dostopa uporabljajo VoIP in napovedalo, da naj bi do leta 2009 število naraslo na 58,9 milijonov. Uporabniki naj bi VoIP tehnologijo uporabljali za pogovore s prijatelji in družinskimi člani po vsem svetu. “Rast števila uporabnikov VoIP vpliva tudi na povečanje prodaje strojne opreme kot so Linksys telefonski vmesniki”, pravi Jeremy Duke, predsednik Synergy Research Group, ki dodaja: “Linksys je s povezovanjem s popularnimi ponudniki VoIP storitev razvil močno marketinško strategijo nastopa na tržišču, ki mu je zagotovila vodilno pozicijo na vsesvetovnem VoIP potrošniškem trgu strojne opreme v četrtem kvartalu leta 2004.”

“S prodajo milijontega izdelka v šestih mesecih je Voice over IP najhitreje prodajana tehnologija in blagovna skupina v vsej zgodovini Linksys”, je povedal Charles Giancarlo, predsednik Cisco Linksys, ter dodal: “Uporabniki se odzivajo na visoko fleksibilnost in funkcionalnost storitve glasu prek interneta prek njihove obstoječe širokopasovne storitve. Naši prodajni partnerji kot so Best Buy, Staples in drugi, so pripomogli pri razširjanju zavedanja o pomenu VoIP tehnologije saj so zagotovili prostor na njihovih prodajnih policah in o prednostih uporabe orodij in mehanizmov izobraževali svoje potrošnike.”


Prijavi napako v članku