Računalništvo, telefonija
Telefonija
05.08.2022 11:41
Posodobljeno 2 dneva nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LG zasluži več brez pametnih telefonov

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Mineva eno leto, odkar je LG sporočil, da ukinja oddelek LG Mobile in s tem proizvodnjo pametnih telefonov. LG-jeva zgodovina je bogata z inovativnimi telefoni in telefoni, ki so zgrešili bistvo. Eksperimentiranje jih je naposled drago stalo, saj enostavno niso mogli slediti konkurenci. Vseeno pa se lahko spomnimo nekaj draguljev, ki so skozi leta burili našo domišljijo.

  • LG Wing – telefon s sprednjim zaslonom, ki se vrti vodoravno in navzgor, pod njim pa se skriva še dodaten manjši zaslon. Zagotovo inovativna ideja, ki pa ni bila dovolj, da bi prepričala kupce. Programska oprema je bila pogosto nezvesta, konkurenca pa je za podobno ceno ponujala več.
  • LG G8X ThinQ – telefon, ki je poosebljal, kako razmišljajo pri LG-ju. To je bil njihov poskus zložljivega telefona, s katerim so šli v popolnoma drugačno smer, kot na primer pri Samsungu, Huaweiu … LG se ni odločil za zložljivo zasnovo, ki se odpira kot školjka ali knjiga, ampak takšno, da bi uporabniki enostavno drugi zaslon pripeli k glavnemu zaslonu. Ko ga ne bi potrebovali, pa enostavno odpeli in uporabljali telefon v klasični obliki.
  • LG G2 (2013) – drugi model v LG seriji telefonov G je prvič predstavil gumb za vklop/izklop in tipki za glasnost na zadnji strani telefona. Unikatna postavitev je postala prepoznaven znak družine G vse do leta 2016.
  • LG G5 (2016) – prvi telefon z ultraširoko kamero.
  • LG G4 (2015) – telefon z usnjenim hrbtom.

Ne glede na to, kaj si mislite o LG telefonih, je trg mobilnih telefonov izgubil velikega inovatorja. Manjša konkurenca je v vsakem primeru slabost za potrošnike in razvoj tehnologije. Vendar LG-ju ni bilo pomoči. Mobilni oddelek je v zadnjih letih delovanja izgubljal ogromne vsote denarja, kar je vplivalo na ostale oddelke. Kot kaže, pa je bilo mahanje telefonom v slovo dobra odločitev, kar dokazuje tudi poročilo o zaslužku v drugem četrtletju leta 2022.

Zabeležili so največ prihodkov doslej, in sicer 14,7 milijarde dolarjev, kar je 15 % več v primerjavi z enakim obdobjem lani. Večji stroški in logistične težave pa so vplivali na dobiček, ki je padel za 12 % oziroma 607,9 milijona dolarjev. LG oddelek za gospodinjske aparate in klimatske naprave je zabeležil najboljše četrtletje doslej: z več kot 6 milijardami dolarjev prihodkov, kar je največji dosežek katerega koli oddelka znotraj podjetja.

LG Mobile pa ni edini oddelek, ki se je moral posloviti. Odklopili so tudi oddelek za razvoj solarnih panelov. Čeprav ne bomo nikoli več videli novega LG telefona, podjetje še vedno proizvaja različne komponente, vključno s kamerami in zasloni, hkrati pa usmerja razvoj 6G standarda.

Znamke LG se bomo spomnili po odštekanih idejah in številnih težavah, ki so pestile telefone: slabo trženje, težave z zagonom in slaba programska podpora. Kakor koli že, LG-ju je uspelo neuspeh spremeniti v uspeh, vsaj na podlagi zadnjega poročila o uspešnosti podjetja.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
LG telefoni


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več
Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več