Računalništvo, telefonija
20.05.2019 13:23

Deli z drugimi:

Share

LG z umetno inteligenco za pametne domove

Umetna inteligenca bo še dodatno izboljšala kakovost življenja v pametnih domovih.
Umetna inteligenca bo še dodatno izboljšala kakovost življenja v pametnih domovih.

Trenutno je v tehnološkem svetu ena najbolj opevanih tem umetna inteligenca in rešitve, ki so neposredno povezane z njo. Podjetja na vseh področjih vanjo vlagajo zajetne vsote denarja in kadrovskih virov, saj gre za panogo, ki veliko obeta. V to so prepričani tudi inženirji podjetja LG Electronics, saj so nedavno predstavili namensko čipovlje opremljeno z umetno inteligenco, ki je pisano na kožo pametnim domovom.

Novi izdelek podjetja LG temelji na osnovi tehnologije LG Neural Engine, ki prinaša bistvene izboljšave na področju zmogljivosti. Glavna prednost novega čipovlja pred konkurenco je v tem, da ta lahko podatke preračunava brez potrebe po internetni povezavi, hkrati pa vsebuje tako imenovano »varnostno cono«, ki skrbi za varno shranjevanje občutljivih osebnih podatkov. To dejansko pomeni, da obdelava podatkov, ki ne zahteva varnostnih funkcij, potekala v enem območju, obdelava podatkov, ki zahteva dodatno varnost, pa poteka v drugem območju, ki je dejansko precej bolj zaščiten pred napadi nepridipravov.

Pametne naprave opremljene z novim čipovljem podjetja LG bodo lahko prepoznale lokacije, predmete in ljudi v video posnetkih ter razlikovale govor od hrupa in drugih vrst zvokov. Novost bo sprva vključena v prihodnjo generacijo klimatskih naprav, hladilnikov, pralnih strojev in robotskih čistilnikov podjetja LG. V bližnji prihodnosti pa bo inovativno čipovlje vključeno še v druge naprave, ki so namenjene pametnemu domu.


Prijavi napako v članku