Monitorji
07.05.2012 21:10
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LG predstavil zaslon, ki z oblakom postane računalnik

Podjetje LG Electronics je trdno prepričano, da osebni računalniki za običajno delo in zabavo niso več potrebni.
Podjetje LG Electronics je trdno prepričano, da osebni računalniki za običajno delo in zabavo niso več potrebni.

Dejstvo je, da računalništvo v oblaku spreminja sodobno delovno okolje na mnogih področjih. Medtem ko večina ponudnikov nudi zgolj oblačni prostor za shranjevanje podatkov, se je podjetje LG Electronics odločilo za bistveno bolj inovativen in uporaben pristop. Pripravilo je namreč posebno družino računalniških zaslonov, ki v navezi z računalništvom v oblaku postanejo čistokrvni računalniki.

Računalniški zasloni LG družine »P« bodo dejansko povezani z oddaljenimi strežniki. Ti bodo ponujali vse funkcionalnosti in programsko opremo, ki je danes nameščena na osebnih računalnikih in jih povprečen uporabnik potrebuje za vsakdanje delo. Novinci bodo opremljeni z zaslonsko tehnologijo IPS in seveda priključkom za povezavo s svetovnim spletom. Za zanesljivo povezovanje s spletnimi storitvami in oblačno programsko opremo bosta poskrbela protokol »PC-over-IP« in virtualizacijska platforma podjetja WMware.

Na računalniške zaslone LG družine »P« bomo seveda lahko povezali še računalniško tipkovnico in miško preko vmesnika USB. Na ta način bomo kar precej privarčevali na prostoru in denarju, saj tu potreba po dodatnem računalniškem sistemu seveda odpade. Poleg tega se bodo močno zmanjšali stroški vzdrževanja, saj se bo tu plačevalo le za najem storitev računalnika v oblaku. Tu bodo seveda odpadle tudi posodobitve strojne in programske opreme. Podjetje LG bo maloprodajne cene zaslonov družine »P« in spletnih storitev računalništva v oblaku razkrilo še pred poletjem.

Vas zanima več iz te teme?
LG monitorji LCD monitorji 4K monitorji

Prijavi napako v članku