Telefoni
29.08.2012 12:04

Deli z drugimi:

Share

LG Optimus G: Zmogljivost brez primere

Mobilnik LG Optimus G nas bo težko pustil na cedilu!
Mobilnik LG Optimus G nas bo težko pustil na cedilu!

Po nekoliko daljšem zatišju se je na področju pametnih mobilnih telefonov z modelom Optimus G ponovno oglasilo podjetje LG. Novinec bo zlahka presegel pričakovanja celo najzahtevnejših uporabnikov, saj ponuja prav vse, kar se od najboljšega mobilnika Android tudi pričakuje. LG Optimus G dejansko nudi še več. Tu namreč gre za prvi mobilnik LTE na svetu, ki je opremljen z zmogljivim štirijedrnim procesorjem Snapdragon frekvence 1,5 gigaherca.

Nič manj »pomemben« ni 4,7-palčni oziroma 11,9-centimetrski IPS zaslon ločljivosti 1.280 x 768 slikovnih točk. Tu namreč gre za prikazovalnik slik, ki je grajen na osnovi tako imenovane tehnologije »in-cell«. Medtem ko so zdajšnji zasloni grajeni iz treh plasti, ima novinec le dve. Tu sta zaslon s tekočimi kristali in tipala za dotik združena v eno plast. Zaradi tega je zaslon tanjši od običajnih in nudi boljšo berljivost pri neposredni izpostavljenosti sončni svetlobi.

Preostala strojna oprema pametnega mobilnega telefona LG Optimus G prav tako ni od muh. Ta namreč obsega sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov, digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov točk, spletno kamero ločljivosti 1,3 milijona točk in zmogljivo baterijo kapacitete 2,100 mAh. Novinec v »debelino« meri zgolj osem milimetrov. Na mobilniku je nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Nadgradnja na težko pričakovani Jelly Bean bo predvidoma na voljo proti koncu jeseni.

Mobilnik LG Optimus G, ki se med drugim lahko pobaha še z vgrajeno grafično kartico Adreno 320, brezžično povezavo Bluetooth 4.0 in brezstično tehnologijo NFC, bo v septembru najprej naprodaj v Južni Koreji. Proti koncu leta bo na voljo še na Stari celini. Novi pametni mobilni telefon si je bilo mogoče v živo ogledati na sejmu IFA 2012.


Prijavi napako v članku