Računalništvo, telefonija
12.10.2011 14:27
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LG Mobile z modelom Optimus LTE prvi ponuja 4G HD pametni telefon

Družba LG Mobile je na korejskem trgu začela s prodajo mobilnega telefona LG Optimus LTE, ki je prvi mobilnik v državi s podporo za mobilna omrežja četrte generacije (4G). Pametni telefon deluje v vseh standardnih omrežjih in omrežju LTE, odlikuje pa ga velik, 4,5-palčen zaslon z matriko IPS, ki nudi zelo kakovostno sliko ter visoko ločljivost.
LG Mobile z modelom Optimus LTE prvi ponuja 4G HD pametni telefon
LG Mobile z modelom Optimus LTE prvi ponuja 4G HD pametni telefon

LG Optimus LTE je tudi izredno hiter, saj ima vgrajen dvojedrni mobilni procesor takta 1,5 GHz, ki poganja operacijski sistem Android 2.3. Zmogljiva baterija (kapacitete 1.830 mAh) skrbi ne le za dolge pogovore, temveč tudi za multimedijsko uporabo, saj zaslon prikazuje sliko visoke ločljivosti (720p). Da sta interaktivnost in zabava ključni komponenti novinca, pričata tudi vmesnik HDMI ter tehnologija DLNA za deljenje vsebin (filmov, glasbe, fotografij) z drugimi napravami v domačem omrežju.

“LG Optimus LTE je prvi pametni telefon v Koreji, ki nudi visokoločljivo komunikacijsko izkušnjo v omrežju četrte generacije. Naš cilj je, da postanemo vodilni ponudnik mobilnikov s podporo omrežju LTE, saj imamo ogromno znanja in patentov na tem področju,” je povedal predsednik družbe LG Mobile dr. Jong-seok Park.

V poročilu družbe Jefferies & Company, ki obravnava razvoj tehnologije LTE, se je družba LG uvrstila v sam vrh ponudnikov, saj ima podjetje vloženih približno 1.400 patentov za tehnologijo LTE, oziroma 23 odstotkov vseh tovrstnih patentov. Po oceni analitikov vrednost omenjenih patentov znaša približno 8 milijard ameriških dolarjev. LG je prve rešitve, temelječe na tehnologiji LTE, predstavil že leta 2007, leto kasneje pa so svetu predstavili komunikacijski čip, namenjen hitremu prenosu podatkov v mobilnih omrežjih zadnje generacije. Družba LG Mobile je letos opravila prvi video klic na svetu prek omrežja LTE, v ZDA pa so že začeli s prodajo pametnega mobilnika RevolutionTM, ki podpira omrežja LTE.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku