Računalništvo, telefonija
16.01.2010 10:12
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LG Display razvil elektronski papir za branje časopisov

Dnevi klasičnim časopisom so šteti.
Dnevi klasičnim časopisom so šteti.

Po pričakovanjih se klasični časopisi, ki jih še vedno bere kopica ljudi, z vsakim dnem bolj poslavljajo. To potrjuje tudi novica, da je podjetje LG Display razvilo poseben prepogljiv elektronski papir, velikosti 25 x 40 centimetrov (približno 19-inčna diagonala) ter 0,3 milimetrov debeline, ki bi lahko zadal nov močan udarec klasičnim časopisom.

Prepogljivost elektronskega papirja so pri LG-ju dosegli tako, da so namesto stekla uporabili kovinsko folijo. Elektronski papir sicer ni nekaj novega, saj ga danes že srečujemo v e-bralnikih kot sta na primer Amazon Kindle in Sony Reader. Njegova prednost je, da je branje na njem veliko bolj očem prijazno, česar so najbolj veseli ljudje, ki ogromno berejo. Omeniti pa velja še eno precej očitno prednost, in sicer, da nam elektronski papir ni potrebno tiskati in pošiljati okoli, kajti tekstovne vsebine si lahko prenesemo direktno vanj.

Pri podjetju LG Display poudarjajo, da je njihov nov 19-inčni elektronski papir največji razviti elektronski papir doslej, ki pa na žalost še nekaj časa ne bo ugledal prodajnih polic. So pa navdušence nad njihovo prepogljivo inovativnostjo pomirili s tem, da so za prvo polovico letošnjega leta napovedali prodajo manjše 11,5-inčne izvedbe. O njeni ceni zaenkrat še ni informacij.


Prijavi napako v članku