Računalništvo, telefonija
07.05.2008 08:59
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lexmark z novimi avtentikacijskimi rešitvami

Korporacija Lexmark je nadgradila svoje avtentikacijske rešitve, znane pod kratico CAC (Common Access Card). Prenovljene rešitve ustrezajo najzahtevnejšim varnostnim standardom, ki jih zahtevajo vladne službe v ZDA. Lexmark, ki je kot prvi proizvajalec tiskalniških rešitev prilagodil svoje naprave večnivojskim varnostnim ukrepom, sedaj predstavlja še nekaj večjih izboljšav, povezanih predvsem z delom v skupinah in elektronsko pošto.

Lexmark je rešitev, ki uporablja avtentikacijske kartice CAC, svojim strankam predstavil že leta 2006 in jo od takrat le še izboljševal. Kartice CAC, ki so bile sprva izdane zaposlenim na ameriškem ministrstvu za obrambo (DoD), se uporabljajo za preverjanje identitete uporabnikov ter skrbijo za hkratno vzpostavitev večih varnostnih politik. Rešitve CAC zaposlenim v vladnih službah omogočajo boljšo zaščito v omrežje priključenih večopravilnih naprav, saj so te zaklenjene in brez kartice CAC z ustreznimi pravicami ne delujejo. Vladne službe imajo zahvaljujoč omenjenim rešitvam odličen pregled in sledljivost nad dokumenti, saj lahko s posameznimi multifunkcijskimi napravami upravljajo le pooblaščeni zaposleni. E-pošta, poslana s teh naprav je tako sledljiva do pošiljatelja, ne le do naprave.

Lexmark, ki je kot prvi proizvajalec tiskalniških rešitev prilagodil svoje naprave večnivojskim varnostnim ukrepom, sedaj predstavlja še nekaj večjih izboljšav, povezanih predvsem z delom v skupinah in elektronsko pošto. Tako so v svoje večopravilne naprave vgradili naslednje možnosti: S/MIME protokol, ki uporabnikom omogoča kriptiranje in digitalno podpisovanje dokumentov, poslanih neposredno s tiskalnika, ter SMTP-prijavo, ki preveri uporabniški račun pred pošiljanjem elektronske pošte … Administratorjem so inženirji omogočili lažji nadzor nad uporabniki ter skupinami uporabnikov iz aktivnega imenika. Za vse tri izboljšave so zaslužni tudi uporabniki sami, ki so Lexmarku sporočili, kakšnih rešitev si želijo.

“Naši uporabniki so naš največji navdih pri inoviranju,” je povedal Marty Canning, Lexmarkov podpredsednik in vodja oddelka za tiskalniške rešitve in storitve. “Naša prva skrb je razumevanje njihovih potreb, zato vedno prisluhnemo njihovim predlogom ter nato uporabimo vse naše znanje pri ustvarjanju novih izdelkov in rešitev.”


Prijavi napako v članku