Digitalizacija
19.10.2021 14:56
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lexmark Optra IoT za lažje obvladovanje interneta stvari

Rešitve Lexmark Optra IoT izkoriščajo računalniški oblak, internet stvari, povezovalne tehnologije ter strokovno znanje in izkušnje podjetja Lexmark.

“Verjamemo, da ima internet stvari moč, da preoblikuje vse vrste industrij. Podjetja potrebujejo le ustrezna orodja, da ga izkoristijo za rast in inovacije,” je povedal Allen Waugerman, predsednik in izvršni direktor Lexmarka, in dodal: “Lexmark ima rešitev. Izdelali smo rešitev s področja interneta stvari, jo temeljito preizkusili v lastnem podjetju, zato smo prepričani, da bodo podjetja z njo dosegala merljive koristi. Lexmarkove rešitve Optra IoT lahko koristijo številnih podjetjem in njihovim strankam.”

Prva rešitev, ki je že na voljo, je platforma Lexmark Optra IoT. Ta prednastavljena rešitev IoT strankam pomaga pri hitrem začetku poslovne preobrazbe, ustvarjanju boljših izdelkov in naprednejših storitev po nižjih stroških.

Povežite podatke in pospešite rezultate z IoT

McKinsey ocenjuje, da je 84 % podjetij, ki delajo na področju interneta stvari, obtičalo v pilotnem načinu. To situacijo še povečuje velika količina podatkov, ki obstajajo v silosih v poslovnih aplikacijah in zunaj meja organizacij. Te kompleksnosti naredijo odkrivanje dejanskih vpogledov v podatke izredno težko.

Lexmark je zgradil platformo IoT za upravljanje svojih upravljanih storitev tiskanja, ki je vodilna v industriji. Platforma uspešno uporablja podatke o zmogljivosti in senzorjih iz naprav, ki jih proizvaja in upravlja Lexmark, ter jih združuje s podatki iz osnovnih poslovnih sistemov za globok vpogled v tiskanje. Podjetje lahko z rezultati, vključno s storitvami prediktivnega vzdrževanja, optimizacijo sredstev, sistemskimi inovacijami in angažmaji kot storitev, spodbuja notranjo in zunanjo vrednost strank. Lexmark na daljavo reši 70 % primerov, ki zahtevajo službo podpore uporabnikom, z optimizacijo rabe in vzdrževanja naprav pa je tudi znatno povečal dobičkonosnost na napravo.

Lexmark s platformo Optra IoT prinaša zmožnost izkoriščanja interneta stvari in doseganja poslovnih rezultatov izdelovalcem povezanih naprav zunaj področja tiskanja. Rešitev vključuje:

  • Platformo, ki temelji na vodilnih tehnologijah in omogoča proizvajalcem, da združijo in operacionalizirajo podatke iz povezanih naprav in ključnih poslovnih sistemov.
  • Paket pospeševalnikov, vključno z algoritmi, modeli strojnega učenja in umetne inteligence, nadzornimi ploščami za poročanje in predlogami poslovnih procesov, ki pospešijo vpoglede in učinkovitost ter pospešijo izvajanje, kar hitro prinaša dodano vrednost.
  • Ekipo svetovalcev, ki bodo s svojim strokovnim znanjem pomagali strankam, da spoznajo vso vrednost svoje naložbe in se podajo na pot interneta stvari.

“Platforma Optra IoT je že pripravljena in preizkušena, izdelovalcem povezanih naprav omogoča hitro izvajanje in hitro doseganje rezultatov, ki jim prinašajo nadaljnji uspeh,” je dejal Vishal Gupta, direktor informatike in tehnološki direktor v Lexmarku, in dodal: ” Lexmark premika meje, kako proizvajalci uporabljajo internet stvari za preoblikovanje svojega poslovanja.”

Platforma Optra IoT je že na voljo v Severni Ameriki in na izbranih trgih v Evropi. Lexmark načrtuje, da bo dostop do rešitve Optra IoT sčasoma še razširil.

Vas zanima več iz te teme?
Lexmark tiskalniki internet stvari

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več