Računalništvo, telefonija
27.03.2007 12:01
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lexmark olajšuje delo policiji

Lexmark je sodeloval pri razvoju prve svetovne rešitve za barvni tisk evidenčnih dokumentov, ki vključujejo fotografije, prstne odtise in druge osebne podatke. Rešitev in verodostojnost tako natisnjenih osebnih listin je potrdil tudi ameriški zvezni preiskovalni urad FBI.
Programski vmesnik Mentalix CardPrint API Toolkit v povezavi z barvnimi laserskimi tiskalniki družin Lexmark C524 in Lexmark C534 omogoča tisk barvnih fotografij, predizpolnjenih obrazcev in podob prstnih odtisov na istem listu papirja, kar pospešuje delo policistov in preiskovalcev ter zmanjšuje operativne stroške. Pri dosedanjih izvedbah imajo prednatisjeni obrazci za prstne odtise že vnaprej določena polja in obrobe za podatke in slike, kar otežuje združevanje prstnih odtisov in fotografij z ostalimi podatki v dokumentih; največkrat se zato slikovna gradiva priložijo s sponko ali pripnejo s spenjačem. Takšen način pa povečuje obseg dokumentacije in tudi tveganje za zamenjavo in izgubo posameznih delov dokumentov. Uporabnikom, ki potrebujejo le črno-bele odtise, priporočajo uporabo Mentalixovega vmesnika s tiskalniki družine enobarvnih tiskalnikov Lexmark T640.
Dokumente, natisnjene s tiskalniki katere koli od treh družin barvnih tiskalnikov Lexmark, ameriški zvezni preiskovalni urad FBI sprejema za primerjave in poizvedbe v avtomatskem sistemu za prepoznavanje prstnih odtisov IAFIS (Integrated Automated Fingerprint Identification System).


Prijavi napako v članku