Strojna oprema
16.01.2006 09:28
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lexar uporabil elektronski papir kot merilec kapacitete pomnilnika

..Pri Lexarju so na inovativen način rešili vprašanje zasedenosti pomnilniškega medija – uporabili so tehnologijo elektronskega papirja, razvito pri podjetju E Ink..

Elektronski papir po Lexarjevi zaslugi postaja vse bolj uporabljan medij.

Lexar, vodilni svetovni ponudnik tehnološko naprednih pomnilniških rešitev, je predstavil nov USB pomnilniški medij, ki se zasedenosti pomnilnika prikazuje preko inovativne tehnologije elektronskega papirja. Inženirji so si elektronski papir “sposodili” pri podjetju E Ink. Gre za tanek in na zunanje vplive odporen zaslon, ki za svoje delovanje ne potrebuje električne energije (oziroma je potrebuje zanemarljivo malo), torej kapaciteto pomnilnika prikazuje ves čas, tudi ko ni priklopljen v računalnik. Prvi izdelek s to tehnologijo se imenuje Lexar JumpDrive®, predstavili pa so ga na sejmu Consumer Electronics Show (CES) 2006.

“E Ink-ovi izdelki iz elektronskega papirja so nadvse tanki in za svoje delovanje potrebujejo izredno malo električne energije. Kot taki so idealna rešitev za uporabo s številnimi izdelki – pametnimi telefoni, dlančniki in drugimi mobilnimi napravicami kot je npr. Lexarjev USB disk,” je povedal Darren Bischoff, E Inkov direktor trženja. “Lexarjev JumpDrive je odličen primer vseh prednosti, ki jih E Ink On Display™ rešitev lahko ponudi. Z implementacijo te rešitve v izdelke široke potrošnje bo Lexar postal največji ponudnik izdelkov s prikazovalniki iz elektronskega papirja.”

E Inkov prikazovalnik je tanjši od kreditne kartice, saj njega debelina znaša manj kot 0,7 milimetra, plastična konstrukcija pa ne potrebuje baterije za napajanje prikazovalnika prostih kapacitet na pomnilniku JumpDrive. To je Lexarju omogočilo enostavno implementacijo prikazovalnika v svoje lahke, vzdržljive ter mobilne/prenosljive rešitve. Prikazovalnik prostih/zasedenih kapacitet na pomnilniku JumpDrive Mercury deluje povsem samodejno in takoj zazna vsakršno spremembo, brez uporabe dodatnih programov.

“Inovacije so ključ za razvoj Lexarjevih priljubljenih linij USB pomnilniških naprav, ki kupcem nudijo vse sodobne lastnosti, ki temeljijo na revolucionarnih rešitvah, kakršna je npr. E Inkova rešitev On Display,” je povedal Steffen Hellmold, podpredsednik ter vodja oddelka USB pomnilnikov ter OEM izdelkov pri Lexarju. “JumpDrive SecureII je prvi v liniji izdelkov, ki prikazuje rezultate našega partnerstva s podjetjem E Ink.”

E Inkova tehnologija prikazovalnikov uporablja črne in bele drobce, ki so zaprti v majhnih kapsulah. Kadar prepoznajo obliko, se prikazovalnik osvetli tako kot navaden papir. Branje s prikazovalnika je mogoče tudi v težavnih razmerah – npr. v neposredni sončni svetlobi – kar je pisano na kožo uporabnikom, ki bi radi kadarkoli preverili proste kapacitete svojega pomnilniškega medija.


Prijavi napako v članku