Računalništvo, telefonija
25.05.2004 10:44
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LevelOne CamCon – slika v gibanju

Proizvajalec mrežne opreme LevelOne je predstavil IP kamero CamCon Pan/Tilt FCS-1010. Ta podpira vse klasične funkcije, kot so zaznavanje gibanja, pošiljanje videa ali slik, daljinska administracija prek spletnega pregledovalnika in samodejno pošiljanje slik po e-pošti ali na strežnik FTP, poleg tega pa omogoča tudi daljinsko obračanje levo-desno (do kota 135 stopinj) in gor-dol (gor do 90 stopinj, dol do 45 stopinj). Kamera vključuje tudi mikrofon, zaradi podpore zaznavanja gibanja v treh poljubnih delih prostora in samodejnega obračanja pa je kot nalašč tudi za nadzorovanje prostorov.

Sliko s kamere je moč tudi obrniti ali prezrcaliti. Video lahko s kamere hkrati prejema do deset uporabnikov, če pa je uporabnikov več, lahko kamera zajete slike periodično pošlje na strežnik FTP ali pa na e-naslov. Kamera vključuje tudi opcijo zaznavanja gibanja, pri katerem uporabnik na sliki označi do tri področja (denimo vrata in okna), ki naj jih kamera nadzoruje. Vsaka nadaljnja slika bo primerjana z izvirno. V primeru, da pride do razlike (in torej do gibanja), kamera opozori uporabnika s pošiljanjem e-pošte s pripeto sliko dogajanja.

Kamera FCS-1010 zna zajemati video v formatu MPEG4, posamezne slike pa shranjuje v formatu JPEG. Kamera je barvna in podpira ločljivosti 176*144 ter 352*288 točk pri 25 zajetih slikah na sekundo. Vključen mikrofon omogoča tudi snemanje in posredovanje zvoka, na kamero pa je moč priključiti tudi zunanji mikrofon.


Prijavi napako v članku