Igre
13.03.2020 11:16
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Letošnji E3 odpovedan!

Namesto sejma utegnemo junija dobiti spletne predstavitve novosti na področju iger.
Namesto sejma utegnemo junija dobiti spletne predstavitve novosti na področju iger.

Po sledeh organizatorjev prireditev po vsem svetu, je pred kratkim tudi Entertainment Software Association obvestila, da je največji igričarski sejem na svetu E3 letos odpovedan. Dogodek naj bi se sicer odvil šele med 9. in 11. junijem v Los Angeles Convention Center, vendar so prireditelji že sklenili, da ga zaradi izbruha novega koronavirusa prvič v 25 letih prekličejo.

Za Electronic Entertainment Expo se je situacija drastično poslabšala v začetku meseca, ko je zvezna država Kalifornija zaradi številnih potrjenih okužb z virusom COVID-19 razglasila izredno stanje. Največje zvezde prireditve, kot so: Microsoft, Nintendo ter Ubisoft so sicer sporočile, da podpirajo odločitev organizatorjev in že razmišljajo o spletni izvedbi svojih predstavitev.

V to smer se nagiba tudi ESA, ki želi junija igričarjem po vsem svetu vseeno postreči s predstavitvami novosti na področju videoiger, četudi izključno preko interneta.

Ta mesec sta bila v ZDA sicer odpovedana že dva velika dogodka povezana z igrami, Game Developers Conference ter SXSW, enaka usoda pa spremlja tudi številna e-športna tekmovanja.


Prijavi napako v članku