Računalništvo, telefonija
09.05.2018 06:36
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Leta 2020 bo vgradnja solarnih modulov postala obvezna

Leta 2020 bo vgradnja solarnih modulov postala obvezna
Leta 2020 bo vgradnja solarnih modulov postala obvezna

Časi klasičnih virov energije, kot sta premog in nafta, se hitro in neustavljivo končujejo. To dokazujejo tudi zadnji napori nekaterih evropskih držav, ki si želijo električno energijo pridobivati iz virov, prijaznih do narave, kot je sonce. Tega se očitno dobro zavedajo v ameriški zvezni državi Kalifornija, saj so s sprejemom ustrezne zakonodaje poskrbeli, da se bo uporaba obnovljivih virov za pridobivanje električne energije med običajnimi prebivalci znatno povečala, in to že čez slabi dve leti.

V Kaliforniji bodo morala biti od leta 2020 vsa nova stanovanja in domovi obvezno opremljena s fotovoltaičnimi sistemi za proizvodnjo električne energije. Trenutno je s temi sistemi v Kaliforniji opremljenih okoli 20 odstotkov novih družinskih hiš, v slabih dveh letih pa se bo ta delež povečal na skoraj 100 odstotkov. S solarnimi moduli namreč ne bodo opremljena le tista stanovanja in domovi, ki so večino dneva v senci in jim takšen sistem ne bi prinesel nobenih koristi.


Kalifornija bo s tem dejansko postala prva ameriška zvezna država, pa tudi prva na svetu, ki bo uvedla obvezno vgradnjo sistemov obnovljive vire energije za nove domove. To bo seveda prineslo nov zagon industriji fotovoltaičnih plošč in pripadajočih baterij ter spodbudilo nakup domačih sistemov za shranjevanje električne energije, kot je na primer sistem Tesla Powerwall.


Prijavi napako v članku