Računalništvo, telefonija
21.06.2018 09:59
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lepota avantgardnega oblikovanja: Honor 10

Honor združuje najboljšo elemente mode, izdelave in inženiringa za ustvarjanje naprav, ki izstopajo in vam pomagajo izraziti svojo individualnost. In vsako leto potisne to mejo na naslednjo stopnjo. Zato, da bi bili Honorjevi izdelki izstopajoči, daje blagovna znamka prednost dizajnu izdelka.
honor 10
honor 10

Kot najnovejši član družine serije Honor-N, Honor 10 predstavlja vrhunec oblikovanja blagovne znamke. Honor se je ozrl na začetke izdelave stekla, v 7. stoletje, ko je steklo naključno nastalo na peščenih obrežjih reke Syna na Muranu, otoku v bližini Benetk, v Italiji, ki je postal središče umetniške izdelave stekla. Ta zgodovinski trenutek je navdihnila oblikovalce Honor 10, da so stekleni dizajn telefona dvignili na popolnoma novo raven.

Oblikovalci aparata Honor 10 so združili svojo ljubezen do estetike s strastjo za inženiring, ko so razvijali stekleni dizajn telefona. Pri tem jih je navdihovala sodobna uporaba aerofotografskih skulptur, izdelanih iz večih slojev ter ustvarjanju globine , kjer se svetloba prosto giblje in razkriva spektakularno obliko.

Da bi ta čudoviti umetniški koncept predstavili večji bazi potrošnikov v njihovem vsakdanjem življenju, kjer lahko dejansko pridržijo, občutijo in doživijo umetniške elemente, je bil stekleni dizajn aparata Honor 10 izdelan s 15-slojnim steklom na hrbtni strani, ki razkriva barvit sijaj iz vsakega zornega kota in omogoča, da naravna svetloba odseva v različnih barvnih odtenkih.

Njegov zrcalni hrbet je mogoče videti skozi naslednje inženirske procese:

  • 3D steklo
  • Osupljiva nano optična prevleka
  • sijoča 15 slojna izdelava

Bližji pogled na 15 plasti spreminjajočih se barv:

Postopek za uresničitev minimalističnega dizajna Honor 10 ni bil enostaven. Nastal je kot rezultat uporabe vodilnih svetovnih industrijskih tehnik in zapletenih inženirskih procesov, ki so zahtevali najvišjo raven natančnosti in občutljivosti. Za bleščečo optično aurora prevleko, ki jo sestavljajo nano tekstura in optični nanos, je bilo potrebno uporabiti najnovejšo tehnologijo industrijskega oblikovanja – nanašanje optičnega premaza – spreminjajoče barve pod velikim kotom.

Celoten proces izdelave steklenega dizajna Honor 10 je podvojil čas nanosa s pogostejšim testiranjem odseva pri vsakih 5 °. Čas, ki ga je potreben za izdelavo samo steklenega hrbtnega dela ohišja, bistveno presega čas, ki je potreben za izdelavo celotnega pametnega telefona.

Če se še bolj poglobimo v tehnologijo izdelave steklenega dizajna Honor 10, gre za hibrid nano tesnila, ki združuje naravno in mehko valoveče krivulje z ultra natančno mrežo. Vse to pričara mehko, svilnato stekleno podobo Honor 10.

Kar resnično ujame čudovite barve Honor 10, ki se nenehno spreminjajo, so 180o neskončne tangento ravnine, v katerih je vsaka stopinja obarvana kot ploskve na diamantu.

In končno, najbolj kritičen postopek izdelave predstavlja Honor 10 predstavlja aplikacija vrhunske optike, ki je skorajda mojstrovina oblikovanja. Ta značilnost dizajna uporablja učinke refleksije, lomljenja, motenj in difrakcije žarkov svetlobe na steklenem hrbtnem delu aparata. Ti učinki nastajajo po korakih, kjer so v toku proizvodnje ustvarili zapleten proces za nanos materiala s pomočjo atomizacije in sedimentacije. Ko se dodajajo nanosi plasti nano membran, prehajajo svetlobni žarki prehajajo skozi vsako membrano in tako ustvarjajo učinek aurore.


Chic in elegantne barve, ki jih je zasnoval Center estetike Paris

Barva je tipkovnica, oči so kladiva, duša je klavir z mnogimi strunami. «—- Wassily Kandinsky, ruski slikar in umetnostni teoretik.

Kot blagovna znamka namenjena mladi generaciji, želi Honor navdihniti in motivirati duše uporabnikov, da gledajo in uživajo v svetu s svojimi interpretacijami. Honor digitalne domorodce ponuja svet možnosti, ki jim omogočajo, da raziščejo svoj način življenja brez omejitev.

Zdaj živimo v gibanju in oblikovalci Honor 10 so želeli izraziti ta koncept hitrosti, raznolikosti in individualnosti z uporabo barvnega dizajna Honor 10.

Honor 10, potopljen v umetnostno zgodovino in digitalni svet, prinaša osupljivo kombinacijo barv za potrošnike – Phantom Blue in Phantom Green. Ti dve ikonični in razkošni barvi sta bili ustvarjeni v Pariškem estetskem centru, kjer sta oživela ustvarjalnost in navdušenje honorjevih inženirjev in oblikovalcev.

Svet je tako raznolik in dinamičen, da ga različni posamezniki dojemajo povsem drugače. Velik koncept njihovega razmišljanja je izhajal iz ideje o svetu v stalnem gibanju, ki vključuje mesto, ljudi, luči in barve. Hitrost mestnega življenja, sončna svetloba, ki odseva od stolpnic, pirotehnični svetlobni učinki glasbenega koncerta in snopi svetlobe avtomobilskih žarometov, ki plujejo skozi noč.

Barva Phantom Blue je mamljiva mešanica modre in vijolične barve. Med vsemi barvami je modra najbolj všeč tako moškim kot tudi ženskam. Vijolična barva pa je skozi stoletja označevala veličino, ogromno moč, velike osebnosti in umetniško genialnost.

Barva Phantom Green je na voljo predvsem mlajši generaciji. Gre za mešanico morske modre in zelene barve nakita. Zelena je barva s tesno in prepoznavno vezjo z naravo, okoljem in vsem, kar je povezano z zunanjostjo. Kot pigment jo je bilo težko reproducirati, mnoga umetniška dela in tkanine v zeleni barvi izgledajo kot, da so dolgočasne rjavo zelene barve, ali pa sčasoma zbledijo zaradi roka trajanja pigmentacije. Šele z nastankom sintetičnih zelenih pigmentov in barvil, je zelena postala priljubljena barva v sodobni umetnosti.

Trendovski vse v enem: Honor FullView zaslon in ultrazvočni sensor prstnih odtisov pod steklom

Honor je v ospredju vrhunske tehnologije in oblikovanja trendov v dizajnu. Nobene možnosti ni, da bi Honor 10 spregledal kakršen koli trend na področju tehnologije pametnih telefonov. Naprava vse najsodobnejše funkcije združuje na sprednji strani aparata, s štirikotnim steklenim telesom, ki omogoča popolen enoročni prijem.

Ultrazvočni sensor prstnih odtisov pod steklom

Honor 10 kot prvi v panogi predstavlja ultrazvočni senzor prstnih odtisov pod steklom, ki omogoča resnično enovito podobo aparata. Ultrazvočni senzor prstnih odtisov prinaša tudi veliko stabilnejšo izkušnjo odklepanja za uporabnike, tudi v primeru, če so roke uporabnikov mokre in mastne.

FullView 2.0 True Colors; Ultra hitri Face Unlock

5,84 inčni FullView HD+ zaslon brez okvirja v razmerju 19:9 ter 86% razmerje zaslon-telo aparata, ki ima prilagojeno mini sprednjo kamero in mikrofon, z zaobljenimi vogali ter z zasnovo z anteno na sprednji strani.

Ima True Color zaslon z barvnim obsegom širokim kot 96% NTSC, istim standardom za predvajanje filmov kot velja za digitalno filmsko produkcijo v fimski industriji in visoko ločljivostjo 2280 * 1080.

Prav tako podpira izjemno hitro funkcijo odklepanja telefona s pomočjo obraza (Face Unlock), kar vam zagotavlja nemoteno doživetje pri uporabi telefona.

Sodelovanje s Centralo Saint Martins – raziskovanje industrijskega oblikovanja in navdihovanje mladih

Kot blagovna znamka za mlajše generacije, Honor postaja najbolj trendovska in inovativna tehnološka blagovna znamka, ki jo imajo radi vsi digitalni domorodci. Nikoli ne ustavi raziskovanja pri odkrivanju več možnosti v industrijskem oblikovanju in navdihovanju mlade generacije.

Honor sodeluje s Central Saint Martins (CSM), da bi ustvaril vrsto dejavnosti in pobud, da bi razpravljali in eksperimentirali z konceptualnima idejama, da bi industrijsko oblikovanje usmerili na naslednjo raven in navdušili skupnost mladih, ki so prihodnji umetniki, oblikovalci in strokovnjaki.

Honor 10 se bo pojavil na dveh največjih prireditvah leta v Central Saint Martins: podelitvah diplom na Fakultete za umetnost konec maja in Fakulteti za dizajn v juniju.

Ob lansiranju Honor 10 bo potekalo tudi tekmovanje, ki ga skupaj organizirata Honor in CSM. Študenti iz Fakultete za umetnost in Fakultete za dizajn bodo delili svoje izkušnje pridobljene z uporabo aparata in podali svoje ustvarjalne ideje v kakršni koli obliki. Izbrana dela zmagovalca bodo predstavljena kot v naprej nameščena teme na napravi Honor 10.

www.hihonor.com

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AGENCIJA ODMEV
Za več informacij so vam na voljo pri AGENCIJA ODMEV
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AGENCIJA ODMEV? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku