Računalništvo, telefonija
05.10.2016 18:28

Deli z drugimi:

Share

Lenovo želi s prenovljenim in izboljšanim partnerskim programom dobiti 5000 novih partnerjev v regiji EMEA

Partnerjem je v okviru programa Lenovo ONE Channel Programme na voljo vrsta novih funkcij in prodajnih možnosti.
Lenovo želi s prenovljenim in izboljšanim partnerskim programom dobiti 5000 novih partnerjev v regiji EMEA
Lenovo želi s prenovljenim in izboljšanim partnerskim programom dobiti 5000 novih partnerjev v regiji EMEA

Družba Lenovo je danes na dogodku Canalys Channels Forum EMEA predstavila pomembne izboljšave lastnega partnerskega programa. Program ONE Channel programme, ki je bil predstavljen lani, je zaslužen, da je družba pridobila skoraj tisoč novih partnerjev. Uvedene novosti pa prinašajo še boljše pogoje za partnerje.


Lenovo partnerjem v prodajnem in distribucijskem kanalu omogoča še lažjo interakcijo in sodelovanje. Družba si želi v letu dni pridobiti več kot 5000 novih partnerjev v regiji EMEA, tudi z novim prodajnim klicnim centrom Lenovo Channel Sales Center (LCSC). Partnerjem bo na voljo vrsta izboljšav v partnerskem programu, vključno z novo vstopno kategorijo partnerstva, različni programi prodajnih spodbud, takojšnje cene za distributerje ter novi certifikati za izdelke skupine DCG.

Nove poslovne priložnosti in več nagrad

Lenovo stalno vlaga v ustvarjanje novih poslovnih priložnosti, partnerjem pa z večjimi spodbudami in popusti omogoča še bolj konkurenčno poslovanje. Podjetje je veliko investiralo tudi v prodajno osebje, v regiji EMEA tako deluje kar 170 teleprodajalcev, z namenom nadaljnje rasti obsega poslovanja in sodelovanja z majhnimi in srednje velikimi podjetji pa je podjetje povečalo število zaposlenih na področju prodajnih kanalov iz 250 na tisoč.

Dodatno je Lenovo za partnerje oblikoval številne spodbude:

  • Nova kategorija »Akreditiranih« partnerjev tem olajša dostop do takojšnjih popustov in jim omogoča neposreden dostop do storitev pomoči pri prodaji.
  • Spodbuda, imenovana StarSeller, pa partnerjem povečuje bonuse ob prodaji izbranih modelov opreme, ki sodijo med strateške izdelke in kategorije.
  • Tekmovanja za nove partnerje: podjetje bo vsak teden novim partnerjem, ki bodo izpolnili določene pogoje, podelilo nagrade.

Priložnosti za rast pri prodaji rešitev za podatkovne centre

Družba Lenovo je osredotočena tudi na prodajo rešitev s področja podatkovnih centrov, pri čemer partnerjem nudi vrsto ustreznih znanj, tehnične pomoči in drugih spodbud. Program Lenovo Expert Achievers Programme (LEAP) partnerjem omogoča vrsto različnih izobraževanj, akreditacij in nagrad, medtem ko novi oddelek Data Center Group (DCG) certificiranim partnerjem nudi še dodatne ugodnosti. Partnerji lahko dosežejo dva Lenovo certifikata, in sicer Lenovo Certified Data Center Sales Professional ter Lenovo Certified Data Center Technical Sales Professional. Oba naziva si lahko pridobijo preko spletnih delavnic in predavanj. Na partnerskih straneh Lenovo Portal jim je na voljo tudi ogromno študijskega gradiva. Certificirani partnerji v programu LEAP so prav tako deležni dodatnih ugodnosti.

Partnerski kanal 2.0

Lenovo stalno razvija svoj partnerski program in strategijo, ta se prilagajata dinamiki v industriji. Družba Lenovo zato uvaja nove pametne in avtomatizirane platforme ter orodja, ki partnerjem omogočajo lažje sodelovanje s podjetjem – distributerjem so tudi za manjša naročila preko e-trgovske platforme takoj na voljo cene in količine izdelkov.

Poenostavljeni program ONE Channel Programme vsebuje pregledne sheme popustov za celoten nabor izdelkov in storitev, celovito izdelan portal pa partnerjem omogoča dostop do pametnih marketinških platform, enostavne in hitre prijave akcij ter orodij za izdelavo ponudb. Portal omogoča tudi oblikovanje skupnosti partnerjev.

“Lenovo ostaja zvest kanalni prodaji izdelkov, saj kar 94 odstotkov prodaje računalnikov, tablic ter opreme za podatkovne centre ustvari preko partnerskega kanala. Danes imamo najširši in najbolj inovativen portfelj izdelkov v industriji – od večkrat nagrajene tablice Yoga Book do najbolj zanesljivih strežnikov na svetu,” je povedal podpredsednik partnerskega kanala v Lenovo EMEA Pascal Bourguet in dodal: “Razumemo partnerske odnose in potrebo po ustvarjanju vrednosti tako za prodajalca kot partnerja. V sodobnem svetu, kjer so vse naprave pametne in mobilnost vseprisotna, je konzumerizacija rešitev neizogibna. Ekosistem aplikacij, oblačnih storitev ter končna uporabniška izkušnja so tisti, ki najbolj vplivajo na nakupno odločitev. Naša nova partnerska platforma prinaša poenostavitve, hitrost, praktičnost rabe in digitalno preobrazbo – nove storitve in orodja so tiste, ki bodo partnerjem pomagale zmagovati v novem okolju.”


O dogodku Canalys Channels Forum

Lenovo je sponzor vodilnih predavanj na dogodkih Canalys Channels Forum v regijah EMEA, APAC ter LATAM, ki so organizirani oktobra in novembra 2016.

Omenjeni forumi so edini neodvisni dogodki, ki združujejo udeležbo vodilnih odločevalcev ter direktorjev tehnoloških ponudnikov, distributerjev ter kanalnih partnerjev. Ti skupaj obravnavajo trende v industriji, ustvarjajo nove poslovne odnose ter prodajne priložnosti. Dodatno predavanja in predstavitve dopolnijo tudi sestanki med udeleženci in prestižne gala večerje z noto mreženja. Več informacij o omenjenih dogodkih najdete na spletni strani www.canalyschannelsforum.com.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

AR-SET d.o.o.

Dobravica 10A, 8310 Šentjernej, Tel: 05 904 82 27
Vodilni ponudnik računalniške opreme in servisa v Šentjerneju in okolici AR-SET, d. o. o. se že 17 let ukvarja s servisom in trgovino s celostno ponudbo računalniške opreme. ... Več

NIMBIS d.o.o, Max.si

Čučkova ulica 5, 2250 Ptuj, Tel: 05 905 01 88
Razlogov za posodobitev IT infrastrukture je veliko. S posodobitvijo lahko postanete bolj agilni in prilagodljivi, hkrati pa prihranite denar, tako kratkoročni kot dolgoročni. Če ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 01 309 44 44
Planet GV posameznikom in podjetjem že več kot 30 let pomaga do svežih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Pridružite se jim in sezite višje. Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več