Prenosni računalniki
Namizni računalniki
01.03.2022 16:32

Deli z drugimi:

Share

Lenovo z novimi lažjimi napravami, ki potrošnikom pomagajo živeti na veliko

Družba Lenovo™ je na sejmu MWC™ predstavila svoj novi nabor prilagodljivih prenosnikov, računalnikov 2-v-1, tabličnih računalnikov in pametnih rešitev.

Zavezan k ustvarjanju bolj vključujočega digitalnega sveta, kjer ima več potrošnikov dostop do lastnega prenosnika, bogatega s funkcijami, je Lenovo razširil družino naprav IdeaPad™ z novimi modeli, ki se ponašajo z večjimi zmogljivostmi, vsestranskostjo in prenosljivostjo. Ne glede na to, ali se šolajo od doma, delajo v pisarni ali se samo zabavajo, lahko uporabniki uživajo v intuitivnih funkcijah ter vsestranskih oblikah. Z novimi napravami lahko postorijo več, posebej s prilagodljivima prenosnikoma Lenovo IdeaPad Flex 5i in Lenovo IdeaPad Flex 5, ki sta na voljo v dveh velikostih zaslona (14-in 16-palčni) z izbirnim Lenovo e-barvnim peresom za vse ustvarjalne trenutke življenja. Novi 12-palčni prenosnik z odstranljivo tipkovnico Lenovo IdeaPad Duet 5i z operacijskim sistemom Windows 11 pa je praktično popolna izbira za študente in vse, ki prisegajo na večopravilnost.

Lenovo je napovedal tudi družino bolj robustnih prenosnikov IdeaPad Chromebook za sodobno domačo pisarno, učilnico in druga okolja: novi IdeaPad Flex 5i Chromebook (14″, 7), 2-v-1 IdeaPad Flex 3i Chromebook (15″, 7) in nadvse prenosljivi IdeaPad Duet 3 Chromebook (11″, 7). Odlična izbira za uživanje v vsestranskosti in zabavi je nadgrajen tablični računalnik Lenovo Tab M10 Plus (3rd Gen) Android™, ki podpira pero Lenovo Precision Pen 2 in premore izboljšan bralni način.

Obrnite, raziščite in še veliko več – družina IdeaPad Flex 5 2-v-1

Boljša ergonomska izkušnja je tisto, kar se obeta z novim oblikovnim jezikom prilagodljivega prenosnika IdeaPad Flex 5i, ki ima vgrajen procesor Intel® Core™ i7 U-serije 12. generacije in grafično kartico Intel Iris™ Xe MAX ter prenosnika IdeaPad Flex 5, ki ima vgrajen procesorje AMD Ryzen™ do modela 7 in grafiko Radeon™. 360-stopinjski tečaj zaslona omogoča več načinov rabe, vključno z zasukom zaslona prenosnika v tablični način, način stojala ali šotora, medtem ko se tipkovnica pri odpiranju prenosnika rahlo dvigne za udobnejše tipkanje. Ta funkcija pomaga tudi pri osredotočanju uporabnika na vidno polje nad spodnjim robom zaslona, saj ta prenosnik premore kar 90-odstotno aktivno površino zaslona.

Na voljo v dveh velikostih zaslona, ​​14-palčni in 16-palčni, pričakujte živahne barve in kristalno čisto sliko, še posebej, če sta IdeaPad Flex 5i in IdeaPad Flex 5 nove generacije opremljena z OLED-zaslonom (1) ločljivosti 2,8K in razmerjem stranic 16 : 10, ki prinaša impresivno kakovost slike – tudi pri dnevni svetlobi. Ta prinaša tudi boljši kontrast in širši zorni kot ter dosega 100-odstotno pokritost barvne lestvice DCI-P3 in svetilnost 400 nits. Novi prenosniki IdeaPad imajo certifikat TÜV (2) za tehnologijo z nizko vsebnostjo modre svetlobe, ki pomaga zmanjšati obremenitev oči in hkrati ohranja natančnost barv, medtem ko programska oprema Lenovo Eye Care uporabnikom pomaga izbrati idealno nastavitev svetilnosti. Izkoristite sodelovanje z dodatnimi funkcijami pametnega učenja družbe Lenovo, kot so vrnitev na začetek, pametno napajanje in pametno odpravljanje hrupa, ki pomaga zmanjšati šume iz okolice za izboljšanje hibridnih učnih izkušenj, ter nadgrajeno spletno kamero ločljivosti FHD in zaslonko za zasebnost. Mikrofon med govorjenjem jasno zajame uporabnikov glas in pomaga pri odpraviti hrupa pri tipkanju ali zatreti zvok iz zvočnikov v ozadju.

Novi prenosni računalniki IdeaPad so opremljeni z vmesnikom Type-C™ (USB 3.2) za hiter prenos podatkov (3) in napajanje, podpirajo tudi prenos slike na zunanji zaslon in standard Thunderbolt™ 4 (4) za še lažje povezovanje naprav. Uživajte v nemotenem pretakanju in se lotite nalog ustvarjanja vsebine, kot je urejanje videa z do 16G pomnilnika in PCIe pogonom SSD zmogljivosti 1 TB z ogromno prostora za shranjevanje datotek (5). Izkusite čist zvok prek zvočnikov, ki so obrnjeni k uporabniku, s tehnologijo Dolby Audio™ in podporo za hitro polnjenje Rapid Charge Boost (6) (do 65W), ki v 15 minutah prenosniku doda energijo za dve uri predvajanja videa prek.

Novi prenosniki IdeaPad so tanjši in lažji od prejšnjih modelov ter bolj prenosljivi. IdeaPad Flex 5i in IdeaPad Flex 5 sta na voljo z vrsto pomirjujočih barvnih odtenkov (7), ki izražajo edinstven slog uporabnika. Če želite zapisati ideje v načinu tabličnega računalnika, preprosto uporabite najnovejše pero Lenovo Digital Pen (8) ali doplačljivo pero Lenovo E-Color Pen, ki lahko zlahka zajame katerokoli barvo z dejanskih predmetov.

Več svobode pri ustvarjanju – IdeaPad Duet 5i s snemljivo tipkovnico

Eleganten in izjemno tanek IdeaPad Duet 5i prinaša priljubljene funkcije, osredotočene na tablične računalnike s sistemom Windows 11. Najnovejši 12-palčni prenosnik s priloženo snemljivo tipkovnico, ki se nanj poveže brezžično prek povezave Bluetooth®, prav tako pozna štiri načine uporabe, vključno z načinom za prenosni računalnik s priloženim stojalom za tipkovnico, način za tablico ali risanje v načinu peresa z izbirnim Active Pen 3 (8). Snemljiva Bluetooth tipkovnica omogoča udobno tipkanje med delom ali učenjem od doma.

Če so prenosniki s snemljivimi tipkovnicami znani po svoji prenosljivosti, je IdeaPad Duet 5i izjemno lahek in tanek, saj je debel vsega 9,45 mm, njegova hrbtna stran pa je izdelana iz recikliranega materiala in v kamnito modri in nevihtno sivi barvi (7). Še več, 12-palčni zaslon IPS, občutljiv na dotik, prikazuje vrhunsko sliko ločljivosti 2,5K v razmerju stranic 16 : 10. S 96-odstotno pokritostjo barvne lestvice DCI-P3 in svetlostjo 450 nits ponuja izjemne vizualne izkušnje. Ta prenosnik podpira tehnologijo Dolby Vision® za visoko kakovost slike, dopolnjeno z Dolby Atmos® za potopno zvočno izkušnjo.

Ostanite produktivni z vrhunsko zmogljivostjo procesorjev Intel Core i7 12. generacije, večjo količino dvokanalnega pomnilnika in Wi-Fi 6 (9). Dva priključka Type-C omogočata napajanje, priklop zunanjega zaslona ločljivosti 4K ter hiter prenos podatkov brez kompromisov (3). Prijava v IdeaPad Duet 5i deluje hitro prek Lenovo Smart Login in 5M infrardeče (IR) kamere – če se vam mudi, vam tehnologija hitrega polnjenja Rapid Charge Express (10) v samo 15 minutah polnjenja doda energijo za tri ure predvajanja videoposnetkov, zato se lahko hitro vrnete k delu ali igranju.

Pametnejše funkcije za manj naporov – prenosniki IdeaPad Chromebook

Z neverjetno vsestranskim IdeaPad Flex 5i Chromebook (14″, 7) imate lahko vedno s seboj najnujnejše. Osupljiv 14-palčni zaslon IPS polne visoke ločljivosti, s svetlostjo 400 nits in 100-odstotno pokritostjo barvnega spektra sRGB ter

procesor Intel Core 12. generacije uporabniku nudita boljšo vizualno izkušnjo ter uživanje v igrah tudi na prostem. Postorite več in se poslovite od neskončnega pomikanja po vrsticah preglednic, saj zaslon z razmerjem stranic 16 : 10 s tankimi robovi na vseh straneh prinaša večjo delovno površino. Prenosnik omogoča ustvarjalnost s podporo za izbirno pero (8) in z uporabniku prijazno, večjo (120 mm x 75 mm) sledilno ploščico za večjo prilagodljivost.

Ta edinstven prilagodljivi Chromebook 2-v-1 je poln premišljenih podrobnosti za hitrejše delo, saj pomaga zaščititi uporabnika z bralnikom prstnih odtisov in z zaslonko kamere skrbi za zasebnost, ko ta ne opravlja video klicev z družino, prijatelji in sodelavci. Kamera sicer zagotavlja kristalno čiste video klice polne visoke ločljivosti (1080p).

IdeaPad Flex 5i Chromebook, ki je na voljo v sivi in kamnito modri barvi (7), je opremljen s pametnimi 360-stopinjskimi tečaji zaslona in zagotavlja polnejši in močnejši zvok v vsakem načinu iz dvojnih sprednjih zvočnikov, ki jih uglasi MaxxAudio®. Uživajte v boljši izkušnji dotika in tipkanja s tečaji, ki nežno dvignejo tipkovnico in uporabniku omogočijo, da odpočije zapestje. Na voljo je tudi osvetljena tipkovnica za delo ponoči. Avtonomija baterije do 10 ur (11) in način tabličnega računalnika omogočata, da izkoristite vse prednosti vmesnika, zasnovanega za dotik.

Uporabniki lahko izkusijo izjemne zmogljivosti in digitalno zabavo tudi na računalniku 2-v-1 IdeaPad Flex 3i Chromebook (15″, 7). Na voljo je z velikim 15,6-palčnim zaslonom IPS na dotik, zvočniki, obrnjenimi k uporabniku, ki jih uglasi MaxxAudio, in številnimi vmesniki za priklop zunanjih naprav. Vgrajen ima procesor Intel Pentium® Silver N6000, ki omogoča produktivno večopravilnost, ko je uporabnik na poti. 18,94 mm tanek in lahek prenosnik (1,91 kg) je idealen za elegantne potnike – samo vstavite ga v torbo in pojdite na pot. IdeaPad Flex 3i Chromebook z Googlovim operacijskim sistemom Chrome OS za hitro zagotavljanje produktivnosti ponuja tudi dodatno priročnost številske in večje sledilne ploščice za bolj naraven uporabniški vmesnik, ki uporabniku omogoča učinkovitejše izbiranje in urejanje datotek.

Ko je čas za produktivno delo od koder koli, pa izberite ultra mobilni IdeaPad Duet 3 Chromebook (11″, 7), ki je debel 7,9 mm in brez ventilatorja deluje hladno in tiho. Odzivna zmogljivost in vrhunska učinkovitost računalniške platforme Snapdragon® 7c Gen 2 omogoča do 12 ur pretakanja videa z enim polnjenjem (11), tako da se lahko uporabniki Duet 3 Chromebooka dlje igrajo in delajo od doma, v parku ali kavarni. Kot naslednik zelo cenjenega originalnega 2-v-1 prenosnika Lenovo Chromebook Duet (10″) bo ta nova naprava zagotovo zavzela osrednje mesto v domu. Uživajte v vseh prizorih in zvokih na nekoliko večjem 11-palčnem skoraj brezrobnem zaslonu ločljivosti 2K, ki ima TÜV certifikat (2) za nizko modro svetlobo.

Ta Chromebook, ki je na voljo v modri ali sivi barvi (7) ponuja večjo vzdržljivost s pomočjo snemljive tipkovnice, ki se enostavno zaskoči, poleg tega pa je tudi vodoodporna (12). Pero (8), ki ga je mogoče pritrditi na ohišje prek sponke, omogoča hitro risanje in skiciranje ter kot pravo pero premore podporo za nagib za poteze čopiča pod naravnim kotom. Pametna tipkovnica se samodejno izklopi, ko napravo zložite v način tabličnega računalnika, kar omogoča beleženje s pisalom brez nenamernih pritiskov na tipke, tako da se lahko uporabnik osredotoči na vsebino na zaslonu. V kombinaciji z dvema vmesnikoma USB-C za enostavno povezavo in prvovrstnimi funkcijami, kot so stojalo za prenosnik, sprednja kamera s 5 MP in zadnja spletna kamera z 8 MP – preprosto odstranite etui in ga držite kot kamero za hiter klepet s prijatelji.

Živite najboljše življenje – Lenovo Tab M10 Plus (3. Gen)

Zabavajte se dlje in se učite pametneje na 10,6-palčnem 2K IPS LCD-zaslonu nove tablice Lenovo Tab M10 Plus (3. generacije). Ozki robovi zaslona, 400 nits svetlosti in do 85-odstotno razmerje med zaslonom in ohišjem pomenijo, da lahko uporabniki uživajo v pretočnih zabavnih vsebinah v najvišji ločljivosti (do 1080p) (13). Idealno za poglobljeno pretakanje priljubljenih oddaj in filmov ponudnikov, kot so Netflix, Prime Video, Disney+ in drugi (13), vsi v kinematografski kakovosti, se lahko uporabniki premikajo iz sobe v sobo z zaokroženim zvokom nad in okoli njih s pomočjo tehnologije Dolby Atmos, ki zvok predvaja prek kar štirih zvočnikov.

Ta tablični računalnik, ki ga poganja zmogljiv osemjedrni procesor (5) z do 6 GB pomnilnika in 128 GB prostora za hrambo podatkov, deluje z operacijskim sistemom Android 12 in bo v prihodnje deležen nadgradnje (14). S pametno optimiziranimi nastavitvami načina branja in izbirnim etuijem (8) bo čas ob brskanju po spletu, učenju ali digitalni zabavi minil, kot bi trenil. Zaslon z nizko modro svetlobo s certifikatom TÜV (2) je prijazen do oči, pero pa do rok, saj lahko uporabnik intuitivno beleži zapiske in riše z izbirnim pisalom Lenovo Precision Pen 2 (8) in aplikacijo Lenovo Instant Memo. Zberite svoje misli ali ideje pri risanju v nagibnem načinu s 4096 stopnjami občutljivosti na pritisk in izdatno avtonomijo baterije (11).

Eleganten Lenovo Tab M10 Plus, ki je na voljo v edinstveni dvobarvni kombinaciji z dvema barvnima možnostma (7), tehta le 465 gramov, za produktivnost ali zabavo pa poskrbi baterija zmogljivosti 7700 mAh, ki omogoča do 12 ur predvajanja video posnetkov (11).

Cene in dobavljivost (15)

  • 14-palčni IdeaPad Flex 5i s procesorjem Intel Core se bo začel pri 499 € (vključno z DDV) in bo predvidoma na voljo od junija 2022, 14-palčni IdeaPad Flex 5 s procesorjem AMD Ryzen pa se bo začel pri € 549 (vključno z DDV) in bo predvidoma na voljo od maja 2022.
  • 16-palčni IdeaPad Flex 5i s procesorjem Intel Core se bo začel pri 699 € (vključno z DDV) in bo predvidoma na voljo od junija 2022, 16-palčni IdeaPad Flex 5 s procesorjem AMD Ryzen pa se bo začel pri € 699 (vključno z DDV) in bo predvidoma na voljo od maja 2022.
  • IdeaPad Duet 5i s priloženim etuijem s tipkovnico se bo začel pri 749 € (vključno z DDV) in bo predvidoma na voljo od julija 2022. Pisalo Lenovo Pen bo na večini trgov naprodaj ločeno.
  • IdeaPad Flex 5i Chromebook (14″, 7) se bo začel pri 549 € (vključno z DDV) in bo predvidoma na voljo od junija 2022.
  • IdeaPad Flex 3i Chromebook (15″, 7) se bo začel pri 449 € (vključno z DDV) in bo predvidoma na voljo od maja 2022.
  • IdeaPad Duet 3 Chromebook (11″, 7), ki ga poganja računalniška platforma Snapdragon 7c Gen 2, se bo začel pri 349 € (vključno z DDV) in bo predvidoma na voljo od maja 2022.
  • Lenovo Tab M10 Plus (3rd Gen) se bo začel pri 249 € (vključno z DDV) in bo predvidoma na voljo od aprila 2022. Pisalo Lenovo Pen bo na večini trgov naprodaj ločeno.

(1) OLED-zaslon ločljivosti 2,8K je na voljo samo na 14-palčnem IdeaPad Flex 5i. Razpoložljivost se lahko razlikuje glede na geografsko lokacijo.
(2) Certifikat TÜV Rheinland pomeni, da je bil izdelek pregledan v skladu s strogimi varnostnimi zahtevami s strani pooblaščene tretje osebe in je podprt z rednimi tovarniškimi pregledi.
(3) Dejanska hitrost prenosa prek vmesnika USB 3.2 se bo razlikovala in bo, odvisno od številnih dejavnikov, kot so zmogljivost obdelave gostiteljskih in zunanjih naprav, atributi datotek in drugi dejavniki, povezani s konfiguracijo sistema in vašim operacijskim okoljem, počasnejša od hitrosti 20 Gbit/s.
(4) Samo model z Intel procesorjem.
(5) Dejanska razpoložljiva zmogljivost je manjša in se razlikuje zaradi številnih dejavnikov, vključno z oblikovanjem, particioniranjem in operacijskim sistemom itd., ki izkoriščajo del te zmogljivosti. Razpoložljiva zmogljivost se lahko spremeni s posodobitvami programske opreme.
(6) Rapid Charge Boost polnitev 15 minut v stanju pripravljenosti ali ko je prenosnik izklopljen doda za do dve uri predvajanja videa na podlagi rezultatov preizkusa z neprekinjenim predvajanjem videa 1080p na najnovejši posodobitvi sistema Windows 10 in novejših (s privzeto svetlostjo zaslona 150 nit). Dejanska avtonomija baterije se razlikuje in je odvisna od številnih dejavnikov, kot so konfiguracija in uporaba izdelka, uporaba programske opreme, brezžična funkcionalnost, nastavitve upravljanja porabe in svetlost zaslona. Največja zmogljivost baterije se bo s časom in uporabo zmanjšala. Zahteva priložen napajalnik.
(7) Barvne možnosti in dodatna oprema se lahko razlikujejo glede na geografsko lokacijo in razpoložljivost.
(8) Izbirni dodatki se prodajajo ločeno; razpoložljivost se lahko razlikuje glede na geografsko lokacijo. Na izbranih trgih so lahko na voljo v paketu.
(9) Zahteva ločeno kupljen in združljiv usmerjevalnik Wi-Fi 6 in naročnino, ki se lahko razlikuje glede na lokacijo. Veljajo dodatni pogoji in/ali stroški. Učinkovitost se lahko razlikuje glede na uporabo, konfiguracijo in druge dejavnike.
(10) Rapid Charge Express polnitev 15 minut v stanju pripravljenosti ali ko je prenosnik izklopljen doda za do tri ure predvajanja videoposnetkov na podlagi rezultatov testa z neprekinjenim predvajanjem videa 1080p na najnovejši posodobitvi sistema Windows 10 in novejših (s svetlostjo 150 nit in privzeto raven glasnosti). Dejanska avtonomija baterije se razlikuje in je odvisna od številnih dejavnikov, kot so konfiguracija in uporaba izdelka, uporaba programske opreme, brezžična funkcionalnost, nastavitve upravljanja porabe in svetlost zaslona. Največja zmogljivost baterije se bo s časom in uporabo zmanjšala. Zahteva priložen napajalnik.
(11) Vse navedbe o avtonomiji baterije so približne in temeljijo na internem testiranju v optimalnih laboratorijskih in omrežnih pogojih. Dejanska zmogljivost baterije se razlikuje in je odvisna od številnih dejavnikov, vključno s konfiguracijo in uporabo izdelka, programsko opremo, pogoji delovanja, brezžično funkcionalnostjo, nastavitvami upravljanja porabe, svetlostjo zaslona in drugimi dejavniki. Največja zmogljivost baterije se bo s časom in uporabo seveda zmanjšala.
(12) Vodoodporen za zaščito pred zmerno izpostavljenostjo vodi, kot so nenamerno politje, brizganje ali rahel dež. Ni zasnovan za potapljanje v vodo ali izpostavljanje vodi pod tlakom ali drugim tekočinam. Vodoodpornost se lahko sčasoma zmanjša. Ni vodoodporen.
(13) Vse naročniške storitve se prodajajo ločeno, dejanska rešitev pa se lahko razlikuje glede na naročnino uporabnika. Na voljo na izbranih trgih.
(14) Android 13 naj bi bil pripravljen do leta 2023 z načrtovanimi varnostnimi posodobitvami do treh let.
(15) Cene morda ne vključujejo davka in ne vključujejo stroškov pošiljanja ali možnosti in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila; veljajo dodatni pogoji. Cene prodajalcev se lahko razlikujejo. Datumi na polici in barvne možnosti se lahko razlikujejo glede na geografsko lokacijo in izdelki so morda na voljo samo na izbranih trgih. Vse ponudbe so odvisne od razpoložljivosti. Lenovo si pridržuje pravico, da kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni ponudbo izdelkov, njihove funkcije in specifikacije.
(16) Vse navedbe glede avtonomije baterije so približne in temeljijo na dveh metodah testiranja, vključno z merjenjem avtonomije baterije MobileMark 2018 in neprekinjenim predvajanjem videa 1080p v najnovejši posodobitvi sistema Windows 10 in novejših (s svetlostjo 150 nit in privzeto glasnostjo). Dejanska avtonomija baterije se razlikuje in je odvisna od številnih dejavnikov, kot so konfiguracija in uporaba izdelka, uporaba programske opreme, brezžična funkcionalnost, nastavitve upravljanja porabe in svetlost zaslona. Največja zmogljivost baterije se bo s časom in uporabo zmanjšala.
(17) Nazivna hitrost obeh vmesnikov je 10 Gbps.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Lenovo računalniki

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več